додому Блоги Розривайте договори!

Розривайте договори!

0

У вівторок виконавчий комітет прийняв рішення приватним перевізникам, з якими укладено угоди на перевезення пасажирів, встановити вартість проїзду в розмірі 7 гривень.

І воно б було все добре, якби не одне але: в перевізників не виконані умови договорів на перевезення.

Мова йде про встановлення GPS-трекерів для контролю за роботою громадського транспорту. Так, відповідно до пункту 2.1.2 договору на перевезення пасажирів перевізники впродовж місяця з моменту підписання такого договору мають за власний кошт встановити GPS-трекери та підключити їх до міської системи моніторингу громадського транспорту.

5.02.2021 останній день, коли це мало б бути зроблено, однак вже очевидно, що ця умова не буде виконана, оскільки жодної роботи приватними перевізниками в цьому напрямку не було зроблено.

Чому саме розривати договори?

– все просто: пунктом 6.1.2 договору на перевезення пасажирів передбачається, що в разі не виконання в тому числі пункту про GPS-моніторинг (2.1.2) договір розривається в односторонньому порядку.

Таким чином:

– вже завтра, 5 лютого, управління транспорту і департамент ЖКК повинні приступити до підготування відповідних проектів рішення:

– в понеділок має бути задокументована відсутність підключення GPS-трекерів перевізників до міської системи моніторингу;

– у вівторок виконавчий комітет має прийняти відповідне рішення.

У випадку, якщо ці дії не будуть зроблені, то можна буде цілком справедливо говорити про бездіяльність міської влади. Особисто мені б цього не хотілося.

P.S. Взаємовідносини в місті мають бути чіткими і прозорими. Якщо в договорі щось чітко прописано, то так само чітко воно має бути виконано. Як то написано в українській традиції «Воздасться кожному по ділах його».

P.P.S. вже бачу коментарі, що встановлювати трекери це дорого і відразу на них маю відповісти: вішайте лапшу. Трекер на відміну від валідатора (ціна на який стартує від 15 тисяч гривень) вартує лише 2400. Також його можна орендувати приблизно від 200 грн/місяць. Я ніколи в житті не повірю, що привозячи денну касу в робочий день від 3-3.5 тис. грн. з автобуса не можна знайти тих 200 – 300 гривень в місяць, щоб виконати умови договору.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version