БлогиРозмиті кордони Черкаської рибоохорони

Розмиті кордони Черкаської рибоохорони

-

- Advertisment -

Щороку на період нерестової заборони Черкасирибоохорона видає Наказ, у якому визначені ділянки, визнані нерестовищами та на яких забороняється вилов риби. Варто визнати, що у порівнянні з попередніми роками, його трохи вдосконалили. Для прикладу, раніше навіть досвідченому місцевому рибалці, який ніби й не страждає географічним кретинізмом, важко було уявити, де починаються межі риббригади "Прєлєсть" та закінчуються межі риббргади "СаПтрін-2005". Але десь там, на їхніх межах, з-за кущів можуть чатувати захисники фауни Дніпрових вод. І тоді дискусія про те, знав ти межі заборонених місць чи не знав, може перейти у формат складання адмінпротоколу та чималого штрафу.

Цьогоріч у наказі Рибоохорони назви нерестовищ звучать по-народному: острови, заплави, урочища. Проте все одно їхні межі складно уявити, та й усіх назв місцевості навіть досвідчені рибалки можуть не знати.

Кажуть, попереджений – значить захищений. Та чи хочуть захищати простих рибалок рибоохоронці? У 2016-й рік, в еру інтернет-технологій, коли користуватися Google-картами не вміють хіба що ліниві, обвести червоною лінією заборонені для лову в нерест зони берегових ліній досі ніхто навіть не спробував. І навіть гучні реформи із запуску "водного" та "рибного" патрулів ситуації досі не змінили. І низка громадських організацій, які активно звітують про "полювання" на браконьєрів, не спонукала працівників Держрибагентства хоча б узяти до рук карти водосховищ та фломастери.

Чому? Висновки робіть самі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій Могилко
Сергій Могилко
черкаський журналіст
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x