БлогиРоздільний збір сміття

Роздільний збір сміття

-

- Advertisment -

Побутує думка, що наших людей (виховання, ментальність тощо) ніщо і ніхто не змусить подумати про екологію та про необхідність сортувати побутове сміття, яке вони ж самі виробляють. Зокрема йдеться про харчові відходи, пластик, скло та макулатуру.

На жаль, у нас прийнято скидати все в одну купу і просто вивозити за місто. Насправді таке асорті – це не лише шкода для екології, а й втрата для економіки. Адже харчові відходи можна використовувати як компост, а скло, макулатуру та пластик переробляти та знову використовувати. Але для початку людям треба пояснити, чому всі всі види відходів варто сортувати окремо.

Контейнери для кожного виду відходів мають бути позначені кольором та надписами. Все просто. Подекуди так і є. Але на таких смітниках все одно брудно. Тоді що ж заважає людям сортувати сміття? Мабуть, не достатного розуміння, для чого це потрібно і яка від сортування користь.

Ситуацію можна змінити, обладнавши належним чином майданчики.

Хоча, можливо, це залежить від ментальності та виховання людей. Наприклад, у Мінську я звернув увагу на те, що бачки та контейнери в жахливому стані, але тим не менше навколо чисто. Тобто люди сортують всек самі.

Проте в Черкасах немає планової роботи на покращення екології. За наявності всіх підрозділів, департаментів та керівників – проблема залишається без належної уваги. Монопольно два підприємства "освоюють сміття", не піклуючись при цьому про майданчики та про людей, які живуть навколо.

Покращити ситуацію може лише здорова конкуренція на цьому ринку. Приватний бізнес треба більше задіяти. І треба будувати сміттєпереробні заводи. Лише це врятує місто від мабутньої екологічної катастрофи. Адже сортуй — не сортуй, а сміття залишати просто на звалищі не можна. Інакше, як не ми, то наші нащадки, просто потонуть в цих відходах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій Гуртовий
Сергій Гуртовий
власник компанії "Вторинка", яка спеціалізується на зборі і переробці сміття
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x