БлогиРеєстрація договорів

Реєстрація договорів

-

- Advertisment -

Якось прийшла в гості до куми. Сидимо, чаюємо, граємось з Максом – хрещеним. Тут приходить брат куми. Очі на лобі, лютує, психує, безупинно нарікає на державу разом з міськрадою і всіма чиновниками України. Що ж відбулося? Звичайна для нашого суспільства річ. По роботі необхідно зареєструвати в реєстраційній службі договір оренди землі. Спочатку сказали, що він повинен принести рішення міськради про оренду землі.

Приніс. Потім сказали, що рішення з мокрою печаткою не проходить, бо це –копія і в міськраді її повинні ще завірити. Необхідно щоб на копії рішення був напис, що вона відповідає оригіналу, дату, прізвище і посаду того, хто завірив. Мало того, що йому довелось двічі спілкуватись з реєстраційною службою, так ще й з’ясувалось, що ЗАВІРЕНУ копію рішення в міськраді необхідно чекати ДО МІСЯЦЯ!!!!!! Можливо її і раніше завірять але сказали, що термін виконання — до місяця.

Так як ніколи не мала справ з реєстраційною службою, то зайшла в Інтернет. Перше, на що натрапила це на постанову Кабінету міністрів України №669 від 02.09.2015р. Це якийсь жах і геноцид проти народу під прикриттям наведення порядку, законності та прозорості.

Згідно з документом, плата за державну реєстрацію нерухомості протягом двох годин встановлена в десятикратному розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухомість, за один день – у п’ятикратному розмірі, за три дні, а також за п’ять днів для заяв з терміном розгляду протягом 14 днів – у двократному розмірі.

Поговорила з мамою. Виявляється, коли вона купувала с татком будинок, то платила гроші в БТІ за реєстрацію права власності на нього. Потім держава придумала електронний реєстр і знову для реєстрації в ньому мама сплатила частину коштів БТІ, а частину –державному підприємству, яке вело реєстр. Тепер же, з 2013 року, держава придумала новий реєстр – реєстр речового права. І знову для того, щоб виконати якусь операцію з нерухомістю необхідно ПЛАТИТИ за реєстрацію. Навіть комунальні підприємства БТІ мали право за прискорення отримувати піднімати плату не більш ніж у два рази, а тут, як то кажуть, "навели лад (!!!)" і держава вирішила, так би мовити, підзаробити – В ДЕСЯТЬ РАЗІВ!!!

Окрім того, відповідно до вказаної постанови держава, яка по своїй суті повинна слідкувати за справедливістю та рівністю прав усіх громадян, знову нас розділила. Бідний то чекай 14 днів, а як багатий, то плати і отримуй за 2 години. Як на мене, якщо держава хоче щось контролювати або обліковувати, вона повинна робити це або безкоштовно, або в порядку черги надходження заяв, але ніяк не за розміром оплати. Бо зрозуміло, що навіть якщо реєстратор буде вільний, то він буде чекати "багатого" замовлення, а мою заяву відтягуватимуть у довгий ящик і вона "піде в рух" лише в останній –4-ий день з моменту її подачі.

Відбулося те, що державна служба реєстрації, яка існує за рахунок бюджету, – тобто за рахунок нами сплачених податків, ще примудряється заробляти на нас, простих громадянах. І, судячи з маминого досвіду, заробляє втричі більше, ніж мала б. Бо лише моїй мамі довелось тричі реєструвати право власності на свій будинок.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Альона Цегвінцева
Альона Цегвінцева
депутат Черкаської міської ради
- Advertisement -

“Можливі підтоплення у верхів’ї Кременчуцького водосховища” – Ігор Табурець

Найближчі кілька днів, унаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ і рясних дощів, можливі підтоплення заплав і понижених прирічкових...

Хвороби хребта, через які можуть звільнити від військової служби

Оприлюднили список хвороб хребта, при яких особу визнають непридатною до військової служби у Збройних Силах України. Згідно з новим закону...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x