БлогиПро те, як Бондаренко вбиває черкаський спорт

Про те, як Бондаренко вбиває черкаський спорт

-

- Advertisment -

Вчора з подивом дізнався, що мер Черкас Анатолій Бондаренко почав перейматися ремонтом спортивної зали школи №34. Мовляв, другий рік там триває ремонт. За словами Бондаренка, влада планує переглянути кошторис і оголосити новий тендер.

А тепер давайте все по порядку.

Ініціатива щодо ремонту спортивної зали школи №34 належить депутатам від фракції Партії вільних демократів. З 2015 року ми перебуваємо в опозиції до Бондаренка і його команди. Ще у 2016 році ми запропонували зробити реконструкцію спортивної зали. Це унікальний зал. Таких в Україні тільки два. Він вміщує чотири звичайних шкільних спортивні зали.

Чому Вільні демократи взялися за цей проект?

Бо наша політична сила – за розвиток спорту. У цьому залі окрім школярів можуть займатися діти, які ходять до секцій з міні-футболу, баскетболу, волейболу, бамбінтону. Площі і ресурси дозволяють проводити тренування кількох секцій одночасно. У перспективі перетворити школу на спортивний ліцей і виховувати майбутніх чемпіонів.

Був розроблений проект. Вартість реконструкції – 12 млн. грн. Хтось скаже: ну, нічого собі? Чому так дорого. Поясню. Ремонт одного шкільного залу обходиться в 3-4 млн.грн. А тут їх чотири. Плюс ремонт роздягалень, прокладка нової каналізації, ремонт унікального освітлення, будівництво балкону.

Що передбачала реконструкція?

Перше. Заміна вікон. Унікальність спортзалу в тому, що він знаходиться в середині школи. Він не має віконних вітражів, як звичайні шкільні зали. Світло потрапляє через покрівлю, в якій зроблені спеціальні вітражі. Всі вони прогнили. І скло у будь-який момент могло впасти на дітей.

Друге. Будівництво балкону. Це мав бути балкон для глядачів. Ті з батьків, які водять своїх дітей на футбол в ФОК на вулиці Ярославській, знають, що коли відбуваються змагання, то відвідувачі вимушені тиснутися уздовж стінки. Це викликає дискомфорт для батьків і відповідно не дає можливості командам грати в повну силу. Тому була придумана ідея збудувати балкон, де розмістити всіх глядачів. Кількість місць – понад 200.

Третє. Підлога. Вона, за нашою ідеєю, має бути із канадського дуба. Хтось скаже: та ну? Ви що, він дорогий? Навіщо це? Відповім: ви ніколи не займалися професійно ігровими видами спорту. Дерев’яна підлога дає ефект амортизації м’яча. Але найголовніше – дерев’яна підлога безпечніша для дітей. Менш травмонебезпечна. Наші майбутні чемпіони не отримуватимуть травми. Мер Бондаренко запропонував епоксидну підлогу. Вітаю! Ви вбиваєте наших дітей, майбутнє наших спортсменів. Травми забезпечені.

Четверте. Ремонт роздягалень. Їх там шість. У звичайній школі дві, а тут шість. Причому одну роздягальні, точніше суддівську чи тренерську робитимуть окремо.

П’яте. Унікальні шведські стінки уздовж всіх стін. Ідея не в тому, що це будуть просто стінка, а те, що їх можна буде використовувати для сидіння, що створить додаткові місця для команд, тренерів, суддів.

А тепер родзинка!

У 2017 році в міському бюджеті передбачили 12 млн.грн. Був проведений тендер. Його виграла фірма "А.І.Д.А". Отримала фінансування на 2 млн. грн. І виконала роботи з облаштування світлових вітражів, замінивши аварійні профілі на антивандальні конструкції.

Фінансування припинилося. Мер Бондаренко почав грати в політичні ігри. У 2018 році хоча це був і перехідний оберт і перехідні кошти, більшість Бондаренка (депутати від Батьківщини, ВО Самопоміч, ВО "Свобода", ВО "Черкащани") зняли з ремонту спортивної школи № 34 10 млн.грн. і направили… на ямковий ремонт доріг. Ні ремонту, ні доріг, ні спортивного залу. І ці люди розповідають, що вони за розвиток спорту. Хто вбиває спорт в Черкасах? Правильно. Бондаренко і його команда. Хто змусив дітей в школі № 34 вже другий рік поспіль займатися спортом в коридорах? Правильно. Бондаренко і його команда.

Компанія "А.І.Д.А" готова продовжити роботи, але фінансування відсутнє. Цинізм Бондаренка і його "Батьківщини" в тому, що вони говорять одне, а роблять інше. Цього року на ремонт спортивної зали Бондаренко не передбачив у бюджеті жодної копійки

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олександр Згіблов
Олександр Згіблов
депутат Черкаської міської ради, керівник підприємства "ТЕМП"
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x