БлогиПро тарифну схему Бондаренка

Про тарифну схему Бондаренка

-

- Advertisment -

Наша команда провела розслідування щодо тарифів за теплопостачання в місті Черкаси, яке відбулося в 2020 році. Ми прийшли до висновку, що все було зроблено так, щоб мешканці нашого міста переплачували достатньо великі кошти за цю послугу.

Дуже багато років у нас існує тиха ворожнеча між двома підприємствами: "ТЕЦ" та "Теплокомуненерго" і цю ворожнечу підтримує Анатолій Васильович Бондаренко. Висновки про це я зробив після тих фактів, які ми з’ясували з командою.

25 листопада 2019 року міський голова Анатолій Бондаренко разом з керівником "Теплокомуненерго" з’явилися на засідання в НКРЕ разом з проектом тарифу, який вони "обговорювали" з містянами. При цьому міський голова одному з Інтернет-видань Черкас сказав, що "ми звернулися до Національної комісії з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, згоди дійшли не образу, проте шляхом важких переговорів врешті-решт досягли компромісу і на засіданні НКРЕКП було ухвалено наш тарифний проект. Ми робили й будемо робити все від нас залежне, щоб тарифи на теплову енергію були адекватні. У порівнянні з попередніми розмірами тарифів відбулося їх зниження, і вже після Нового року черкащани отримують оновлені платіжки". Це пряма мова Анатолія Бондаренка.

Але, коли ми побачили постанову від 17 січня, то зрозуміли, що постановою НКРЕ нічого не змінилося. І для нас залишається загадкою, чому міський голова так і не спромігся об’єднати та зробити однаковий тариф для людей, яким надає послугу "ТЕЦ" та "Теплокомуненерго".

Саме гірке те, що 24 грудня, коли Бондаренко приїхав з офісу президента і на своїй сторінці у Facebook сказав "президент вимагає сьогодні піти на зустріч, щоб люди платили менше кошти за тепло. Я завтра даю розпорядження, зокрема керівнику нашої теплопостачальної компанії, буду спонукати керівників Черкаської ТЕЦ піти на зустріч людям і знизити тарифи відповідно на ціну вартості блакитного палива. Тарифи були розраховані, коли ціна на газ була на 30% більша, зараз вона упала. То чому ж люди повинні платити по тих самих цінах, які були забиті на початку тарифів".

Як виявилося, це були чергові обіцянки, які для нас так і не здійснилися. Дуже мені шкода, що ми продовжували платити більше, ніж було обіцяно міським головою. В країні на 30% ціна на газ знизилася, а це є одна з основних складових теплоенергії, але в місті Черкаси зниження не відбулося.

Хочу також нагадати такі цифри: різниця між двома тепловими підприємствами, яким сплачують мешканці нашого міста. Для ТЕЦ черкасці сплачують за 1 Гкал 1030 грн., а в "Теплокомуненерго" – 1382 грн. Тобто різниця майже в 30%. Що це дає кожному із нас в абсолютних цифрах? Що різниця між цими підприємствами для нас, як споживачів, близько 4 грн. за 1 кв.м.

Що я можу сказати. Бондаренко провалив цей сезон з теплопостачанням для мешканців нашого міста. 2019-2020 роки запам’ятаються черкащанам саме тим, що міський голова разом зі своєю командою заліз у кишеню кожному з нас. Через управлінську компанію "Нова якість", через різницю між "Теплокомуненерго" і "ТЕЦ". Все завдяки тому, що він погодив 25 листопада 2019 року тариф по теплопостачанню в НКРЕ. Відповідальність несе особисто Бондаренко.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олександр Радуцький
Олександр Радуцький
депутат Черкаської міськради
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x