БлогиПро свято Останнього дзвоника та лінійки

Про свято Останнього дзвоника та лінійки

-

- Advertisment -

Безумовно як батька мене теж хвилює ситуація із тим, що під час урочистих лінійок діти з тих чи інших причин втрачають свідомість. Однак практика проведення свята саме в такому форматі – багаторічна. Лінійки часто проводяться якомога раніше – ще до спеки, але це мало рятує ситуацію: навіть дорослий не може вистояти кілька годин на одному місці, слухаючи людей у краватках, які традиційно бажають успіхів у навчанні та говорять про "майбутнє за підростаючим поколінням". При цьому, основна функція дітей – слухати і спостерігати.

Думаю, що зараз у черкаських шкіл з’явилася чудова нагода поламати цю стереотипну традицію. У багатьох країнах світу є прекрасні практики проведення наукового пікніка для батьків і школярів, масового запуску повітряних кульок, спільного свята – саме для дітей, без офіціозу, а з подарунками, невимушеною обстановкою. Дитина, яка піде з радісними емоціями на канікули, так само з радістю прийде до школи на свято Першого дзвоника.

Якщо дитина знатиме, що 1 вересня їй теж не доведеться прокидатись спозаранку після канікул, стояти кілька годин і позіхати, а нарешті зустрітися з однокласниками і вчителями і добре провести час разом, це буде додатковий стимул прагнути до знань.

Тут проявити креатив шкільним колективам – неоране поле. І можливо, це той самий випадок, коли варто спитати у дітей, як вони хотіли б провести останній день навчального року, а потім створити для цього всі умови. Сподіваюсь, наступного року такі практики вже застосовуватимуться у школах Черкаської області. Обіцяю допомагати!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Роман Буданцев
Роман Буданцев
депутат Черкаської облради
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x