БлогиПро свідоме сортування сміття

Про свідоме сортування сміття

-

- Advertisment -

На цьому фото не просто 40 гривень. Це – перші гроші, які я заробила, ставши свідомою.

Точніше, ми з чоловіком заробили, бо він мені допомагає по мірі можливості. Так от, мова йде про сортування сміття. Мої діти у Києві давно займаються цією справою і я вирішила не відставати від них. Особлива увага – поліетиленовим пакетам.

Страшно дивитися на фото та відео у Фейсбук! Пакети заполонили нашу планету. Якщо їх закопати, то вони розкладуться у землі через 100-500 років. А якщо спалити – викинуть у атмосферу отруйні речовини.

"У Сингапурі, на Тайвані та у Бангладеш на початку 2000 років сталося катастрофічне забруднення такими відходами річок і каналізацій, що призвело до масштабних повенів. Ці країни першими ввели укази, які забороняють використання прозорих пакетів. Пізніше до них підключилися Танзанія, Китай, Італія, Австралія і деякі індійські штати. Пакети тоннами плавають в океанах, гублячи усе живе.

У Данії введено значний податок на роздачу в магазинах одноразових поліетиленових пакетів. Це одразу знизило їх використання на 90 відсотків.

В Англії популярні біопакети, які повністю розкладаються протягом 4 років. У більшості супермаркетів для упаковки продуктів застосовують паперові пакети.

У Фінляндії в торгових точках розміщені автомати, які приймають використані поліетиленові пакети на переробку".

Це я трішки скопіювала інформації з Інтернету.

А чи можна боротися з розповсюдженням поліетиленових пакетів і займатися сортуванням побутового сміття у маленькій Золотоноші? Я вирішила спробувати.

Ось декілька фото, які допоможуть тим, хто, можливо, схоче приєднатися до мене.

Якщо береш м`ясо у лоток, це – мінус дві поліетиленові торбинки, так само з рибою чи фаршем. Дещо кладу у торбинки, але власні, яких у мене дома ще сотні три. Я їх ношу на базар, доки не порвуться. Звичайно, після кожного разу перу і сушу. Порвані віддаю дітям, вони їх у Києві здають, там приймають. Та й то волонтери, усього у трьох пунктах. Там багато чого приймають. Але і в Золотоноші можна дещо здати.

Баночки з-під пива і пляшечки від спреїв (дезодорантів чи освіжувачів повітря), а ще – консервні бляшанки з-під горошку, кукурудзи, риби, жестяні кришки від банок можна здати у пунктах прийому металобрухту. Баночки з-під сметани віддаю дітям на Київ. А от пляшки з-під молока і ряжанки не приймають ніде, тож намагаюся їх не купувати.

Не маю більше великих поліетиленових пакетів, користуюся еко-торбинкою і тряпчаною сумкою.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Марина Білецька
Марина Білецька
золотоніська журналістка
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x