додому Блоги Про сніг, Черкаси і наш досвід

Про сніг, Черкаси і наш досвід

0

Події останніх днів у Черкасах нагадали початок лютого 2010 року. Саме тоді теперішній міський голова Анатолій Бондаренко дарував мені лопату.

Щоправда, тоді випало 77 см снігового покрову, а зараз вдвічі менше − 40 см.

У 2010 був постійний морозець і сніг практично не танув. Сьогодні легше − сніг тане і може відходити з вулиць мережами зливної каналізації. Єдине серйозне ускладнення цього року − сніг падав мокрий і призводив до масового ламання дерев.

Нашій команді довелося шукати нестандартні виходи із критичної ситуації. Думаю, що ці напрацювання варто використати і сьогодні.

1. Ми терміново уклали угоди з усіма черкаськими підприємствами, які мали відповідну техніку (трактори і самоскиди). На вулиці вийшло додатково 20-30 одиниць. Місто оплачувало лише пальне (реально − надавали пальне із міського резервного фонду, платити гроші було непотрібно).

2. Сніг потрібно було вивозити за межі міста, але черкаських машин не вистачало. Ми замовили 10 великих самоскидів у Києві. Але поблизу Миронівки вони застрягли у заметах. Терміново знайшли 8 самоскидів у Полтаві і вони чотири дні цілодобово вивозили сніг із Черкас.

3. Прямо у вестибюлі мерії організували найм тимчасових працівників для розчистки міста. Розрахунок на службу зайнятості не спрацював − там зареєстровані одні ледарі. Жодна людина звідти не стала до роботи. Наймали усіх охочих, оплачували по 100 грн за день. Протягом трьох днів таким чином ми виводили на вулиці від 200 до 300 додаткових людей.

4. В першу чергу розчищали колодязі дощової каналізації для того, щоб сніг, який танув під колесами авто, міг вільно стікати. Вже у другу чергу − зупинки і тротуари.

За два дні ситуація повністю нормалізувалася, хоча дочищали місто ще близько тижня.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version