БлогиПро смертельну пожежу: як можна було уникнути трагедії із...

Про смертельну пожежу: як можна було уникнути трагедії із чотирма дітьми

-

- Advertisment -

Суспільство схвильоване та збурене трагедією, що сталася 17 грудня у селі Драбівці Золотоніського району.

Зранку отримав багато дзвінків, які фактично об’єднує одне запитання, – чи можна було запобігти трагедії, та чи можна взагалі уникнути таких випадків.

Перш ніж дати відповідь, наведу кілька фактів, які пов"язані саме з цією пожежею.

Діти залишилися вдома самі. Старшою, мати призначила 8 річну доньку. Якби дівчинка була в будинку сама, то напевне могла б дати раду і пічці і собі, проте, окрім печі, на ній були ще троє дітей 4-х 3-х та 1-го років.

Мати затопила піч і поклала поруч із піддувалом купу дров, які її донька повинна була підкинути до топки, коли у печі прогорить вже завантажене паливо. Таким чином були створені умови для початку пожежі, якщо з топки випаде бодай одна жарина. Що й сталося, коли дівчинка виконала наказ матері.

Мати порушила кілька простих, але як стало зрозуміло з наслідків, важливих правил, а саме: діти залишилися вдома самі; мати не лише дозволила, а й наказала маленькій дівчинці підкинути дров до печі; дрова були складені поряд із піччю.

Тепер з приводу профілактики та попередження цієї трагедії.

За кілька тижнів до пожежі фахівці ДСНС провели у цьому селі спеціальне рейдове відпрацювання житловим сектором. До цієї родини, як і до багатьох інших, заходили працівники місцевого районного відділу. Рятувальники особливо наголошували на небезпеках притаманних експлуатації пічного опалення. Залишили по собі листівку із порадами та правилами.

Через тиждень до цієї ж родини навідалися працівники вже соціальної служби, які, крім професійних питань, також наголосили на небезпеці пічного опалення. І майже напередодні пожежі, у п'ятницю, із батьками спілкувалися представники сільської ради. Знову ж таки, серед багатьох питань, піднімали і питання безпечної експлуатації печі.

Тобто трирівневе попередження та застереження, не мало успіху з однієї причини, батьки до усіх порад, нагадувань та застережень поставилися зверхньо, проігнорувавши отриману інформацію.

Згадується медичне правило успішного лікування – перемогти хворобу можна лише маючи чисельну перевагу, якщо пацієнт буде боротися із недугою разом із лікарем, а не лікуватися за принципом: ви лікуйте, а там як Бог дасть.

Досвід багатьох надзвичайних подій свідчить, попередити лихо можна лише в одному випадку, якщо людина відповідально поставиться до правил, та дослухається порад фахівців.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Костянтин Проценко
Костянтин Проценко
речник начальника УДСНС у Черкаській області
- Advertisement -

У Черкасах на місці, де була синагога, з’явиться будівля висотою до 14 метрів

У Черкасах по бульвару Шевченка на місці історичної будівлі (колишня синагога Тверського), якій уже понад 100 років, має з’явитися...

Черкаські легкоатлети вибороли медалі на літній Універсіаді України

Черкаські студенти та випускники ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я Черкаського національного університету взяли участь на ХIX літній Універсіаді...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x