додому Блоги Про розвиток туризму у Черкасах

Про розвиток туризму у Черкасах

0

27 вересня весь світ відзначає Міжнародний день туризму.

На жаль, як вчитель, вимушена констатувати, що в Черкасах розвиток туризму перебуває не на високій сходинці. Є обласний центр туризму, існує і міський. За кошти спонсорів там купують обладнання, інколи перепадає і бюджетне фінансування. Але в більшості випадків туристичні осередки – це справа рук ентузіастів. На жаль, жодної підтримки цього напрямку з боку влади.

Кілька місяців тому довелося побувати у Скандинавських країнах. Там побудована цікава структура проведення природничих наук. Школярі майже щотижня ходять в походи, навіть проводять ночі у наметах в лісі, вивчають флору і фауну своєї країни, вчаться не лише виживати, забезпечувати себе, але й бути разом із природою. Для них це буденність. Для нас, на жаль, це недосяжні речі.

Facebook / Інна Михайлюк

Пропонуватиму, як депутат міської ради, реанімувати стару добру програму підтримки туризму. Для цього у нас є бази в ЗОШ №24, №12 та №10. Довкола Черкас хороші місця для туризму – ліси Мошногір'я, Холодного яру, острови Дніпра і соснові ліси Лівого берега.

Туризм – це не лише походи, багаття тощо. Є різні види туризму: екологічний, історичний, лікувальний, паломницько-релігійний. На моє переконання, варто повернутися до розробки туристичної програми.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version