додому Блоги Про ремонт труби колектора

Про ремонт труби колектора

0

В п'ятницю (10 серпня) побував на місці ремонтних робіт колекторної труби по вулиці Гоголя. Київська підрядна організація, за замовленням комунальників, замінює аварійну ділянку залізобетонної труби на сучасні пластикові труби з гарантією 50 років. Ця ділянка завжди була, як бомба сповільненої дії. 8 років тому майже на цій вулиці між вулицями Новопречистенська та Різдвяна сталася аварія. Тоді вдалося у найкоротші терміни відремонтувати трубу.

Саме в той період команда мера Одарича проаналізувала ситуацію із станом колекторів. Виявилося, що 80% колекторів у Черкасах вже морально і фізично застаріли. Вони потребували ремонтів. Тому розглядалося кілька варіантів ремонту, в тому числі і кредит від Світового банку. Кошти виділяли на заміну аварійних труб колекторів.

Що таке аварія на каналізаційному колекторі?

У першу чергу – це кошти. Ліквідації однієї аварії обходиться бюджету міста і водоканалу в 4-6 млн. грн. Щороку у нас в Черкасах двічі-тричі на рік "рве" колектор. Це непомітно для більшості містян, бо на водоканалі працюють професіонали, які швидко ліквідовують аварії. Але чимала сума коштів витрачається саме на ремонтні роботи.

По-друге – це загроза залишити Черкаси без води. Будь-який порив на колекторі – це обмеження водопостачання.

Те, що роблять зараз на Гоголя – це по суті превентивні міри по локалізації майбутніх аварій.

У планах комунальників крок за кроком відремонтувати колектор аж до вулиці Чигиринська. Вважаю, що це правильно. Добре те, що проекти, започатковані командою Одарича, втілюються у життя в Черкасах. Значить пріоритети тоді розставляли правильно!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version