БлогиПро ремонт труби колектора

Про ремонт труби колектора

-

- Advertisment -

В п'ятницю (10 серпня) побував на місці ремонтних робіт колекторної труби по вулиці Гоголя. Київська підрядна організація, за замовленням комунальників, замінює аварійну ділянку залізобетонної труби на сучасні пластикові труби з гарантією 50 років. Ця ділянка завжди була, як бомба сповільненої дії. 8 років тому майже на цій вулиці між вулицями Новопречистенська та Різдвяна сталася аварія. Тоді вдалося у найкоротші терміни відремонтувати трубу.

Саме в той період команда мера Одарича проаналізувала ситуацію із станом колекторів. Виявилося, що 80% колекторів у Черкасах вже морально і фізично застаріли. Вони потребували ремонтів. Тому розглядалося кілька варіантів ремонту, в тому числі і кредит від Світового банку. Кошти виділяли на заміну аварійних труб колекторів.

Що таке аварія на каналізаційному колекторі?

У першу чергу – це кошти. Ліквідації однієї аварії обходиться бюджету міста і водоканалу в 4-6 млн. грн. Щороку у нас в Черкасах двічі-тричі на рік "рве" колектор. Це непомітно для більшості містян, бо на водоканалі працюють професіонали, які швидко ліквідовують аварії. Але чимала сума коштів витрачається саме на ремонтні роботи.

По-друге – це загроза залишити Черкаси без води. Будь-який порив на колекторі – це обмеження водопостачання.

Те, що роблять зараз на Гоголя – це по суті превентивні міри по локалізації майбутніх аварій.

У планах комунальників крок за кроком відремонтувати колектор аж до вулиці Чигиринська. Вважаю, що це правильно. Добре те, що проекти, започатковані командою Одарича, втілюються у життя в Черкасах. Значить пріоритети тоді розставляли правильно!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Тарас Коломієць
Тарас Коломієць
депутат Черкаської міськради від Партії вільних демократів
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x