БлогиПро ремонт труби колектора

Про ремонт труби колектора

-

- Advertisment -

В п'ятницю (10 серпня) побував на місці ремонтних робіт колекторної труби по вулиці Гоголя. Київська підрядна організація, за замовленням комунальників, замінює аварійну ділянку залізобетонної труби на сучасні пластикові труби з гарантією 50 років. Ця ділянка завжди була, як бомба сповільненої дії. 8 років тому майже на цій вулиці між вулицями Новопречистенська та Різдвяна сталася аварія. Тоді вдалося у найкоротші терміни відремонтувати трубу.

Саме в той період команда мера Одарича проаналізувала ситуацію із станом колекторів. Виявилося, що 80% колекторів у Черкасах вже морально і фізично застаріли. Вони потребували ремонтів. Тому розглядалося кілька варіантів ремонту, в тому числі і кредит від Світового банку. Кошти виділяли на заміну аварійних труб колекторів.

Що таке аварія на каналізаційному колекторі?

У першу чергу – це кошти. Ліквідації однієї аварії обходиться бюджету міста і водоканалу в 4-6 млн. грн. Щороку у нас в Черкасах двічі-тричі на рік "рве" колектор. Це непомітно для більшості містян, бо на водоканалі працюють професіонали, які швидко ліквідовують аварії. Але чимала сума коштів витрачається саме на ремонтні роботи.

По-друге – це загроза залишити Черкаси без води. Будь-який порив на колекторі – це обмеження водопостачання.

Те, що роблять зараз на Гоголя – це по суті превентивні міри по локалізації майбутніх аварій.

У планах комунальників крок за кроком відремонтувати колектор аж до вулиці Чигиринська. Вважаю, що це правильно. Добре те, що проекти, започатковані командою Одарича, втілюються у життя в Черкасах. Значить пріоритети тоді розставляли правильно!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Тарас Коломієць
Тарас Коломієць
депутат Черкаської міськради від Партії вільних демократів
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x