БлогиПро призов на строкову службу

Про призов на строкову службу

-

- Advertisment -

Днями Євгеній Курбет оголосив про те, що у квітні-травні до лав ЗСУ буде призвано 700 юнаків з Черкаської області. Тобто майже всі юнаки з 18 до 27 років "під прицілом". Вважаю строкову службу – пережитком. Особливо в період військових дій на Донбасі.

Чому так?

Зараз йде війна. І якби не пояснювали військові, що строковик не потрапить на Донбас, йому не вірять. Хлопці бояться, їхні батьки ще більше бояться. Тому випадків ухиляння від служби в рази більше, ніж самих призовників. Молодих пацанів ховають, переховують, відправляють в Польщу, до бабусь і дідусів на село.

У місті ще більш-менш, а в селах вручати повістки змушують голів села. Голова села, де 100 хат і всі всіх знають, це "наслухаєшся прокльонів на все життя"…. І не функція сільського голови ловити строковика. У містах працівники військкоматів разом з поліцією їздять по адресах, зупиняють на вулиці молодь для перевірки документів. Скільки таких випадків уже було і ще буде.

А як бути директорам фірм і заводів, у яких працюють молоді люди віком до 27 років? Хорошого спеціаліста не знайдеш, а тут ще й в армію забирають. Тому зрозуміла реакція бізнесу, коли хорошого тракториста, комбайнера чи електрозварювальника забирають у військкомат. І "здати" його повинен сам директор, якому цей спеціаліст заробляє гроші.

Я не проти строкової служби чи військової підготовки. Вона потрібна. Пропоную варіант: відмінити строкову службу на період військових дій на Донбасі. Натомість всіх молодих людей віком від 18 до 27 років перевести в резерв, укласти контракти і змусити проходити військову підготовку двічі на рік в межах Черкаської області. Виявить бажання юнак йти в армію – уклав контракт з ЗСУ, пройшов піврічну підготовку на полігоні і будь військовим.

Кошти, які витрачають на весняні й осінні призови, а це більше двох мільйонів гривень по всій області, скерувати на резервну службу і на укладання контрактів з контрактниками. І напруга зніметься, і вівці цілі будуть, і вовки ситі, і гроші на армію будуть.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій Кузляєв
Сергій Кузляєв
черкаський журналіст
- Advertisement -

Табурець показав наслідки ракетного удару по Смілі (ФОТО)

Нині триває ліквідація наслідків ракетної атаки по Смілі. Нагадаємо, зранку ворог вдарив по околицях міста з «Іскандеру». «Спершу про потерпілих....

Міграційна служба виявила двох нелегалів із США у Черкасах

Міграційники виявили двох нелегалів із США у Черкасах і прийняли рішення про їхнє повернення додому. Про це повідомляють на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x