БлогиПро "політичну еліту" Черкас та наругу над Конституцією України

Про "політичну еліту" Черкас та наругу над Конституцією України

-

- Advertisment -

Друзі. Тривалий час не висловлювався з приводу ситуації у м.Черкаси, хоча на свята була гарна нагода. По-перше, бо співпало багато цікавих безпрецедентних подій. А по-друге, все-таки ж свято було як не як, і "політичні еліти" Черкас подарували в День Державного Прапора і День Незалежності України для своїх виборців черговий подарунок: наругу над Конституцією України, всіма можливими і неможливими законами, в тому числі неписаними, так сказати моральними, законами відповідальності перед собою і людьми.

Ні−ні, не тої відповідальності, про яку ви читаєте у бадьорих постах місцевих обранців, і не тої, про яку ви так багато довідались зі шпальт дорогих кольорових агітаційних брошур під час місцевих виборів у 2015 році. А тої відповідальності, яку іноді не видно неозброєним оком. Яка часто проявляється в поведінці чиновника за лаштунками, і в результаті якої дійсно захищаються спільні інтереси громад.

Хоча про яке закулісся я говорю? По-моєму і так все зрозуміло – інститут місцевого самоврядування в Черкасах публічно знищено. А Черкаську міську раду "опущено" як орган місцевого самоврядування. Гадаю саме цей жаргонний термін тут потрібно застосувати. Бо нормальній пересічній людині навряд чи буде цікаво побувати на сесії Черкаської міської ради двічі, засідання якої проводяться з розголосом на всю країну.

Направду такого "високого" зразку магдебурзького права в місцевому самоврядуванні ми ще не бачили. Ну, це і зрозуміло. Ми ж все таки в Європу крокуємо. І черкаський бомонд, як на мене, полетів туди стрімголов. Тільки прилетіли ми в "Африку".

Це доводять і факти проведених сесій, на яких озброєні люди погрожували депутатам, і які до сьогодні належним чином не розслідувані, і факти розбазарювання посад за принципом "для своїх" або "бо голосує як треба", й інші факти як то проведення останньої сесії Черкаської міської ради в м.Каневі цілком таємно від громади міста і ЗМІ, ну і звісно, від частини депутатського корпусу – саме від тих, хто "не свій".

Варто згадати також факти зловживання суддів у судових процесах довкола набуття повноважень наступними зареєстрованими депутатами після відкликання 5 депутатів за народною ініціативою. Високоповажна Феміда в дусі своїх "кращих традицій" безглуздими і незаконними рішеннями, як то розглядом справ по суті без присутності сторін або "склепаними" на замовлення ухвалами про забезпечення позову у справах-двійниках, безумовно, допомагають місцевій і немісцевій "братві" добити це саме місцеве самоврядування остаточно і до кінця. А може і нащо воно потрібно таке самоврядування за таких обставин? Кожен сам дасть цьому оцінку.

Що сказати…. Такого бардаку Черкаси ще не знали. Хтось скаже, що це зробив Путін або Порошенко? Можливо.

Але одне я знаю точно: ось вона гречка, ось вони пофарбовані паркани і лавки, ось вони дзеркальця в ліфтах і таксі для бабусі до виборчої дільниці за рахунок кандидата…. Соромно? Соромно.

Думайте − гадайте дорогі черкащани. А я тим часом хочу привітати ще раз всіх з минулими святами і побажати моїм дорогим Черкасам в цей чудовий день на наступних виборах не вляпатися в ту халепу, в яку вони вляпалися сьогодні, коли "повелися на макуху" і обрали замість майбутнього – минуле.

Але до виборів ще далееееко. А поки-що, мер від ВО "Батьківщини" Анатолій Бондаренко героїчно тримає оборону і стверджує, що буде "дрочитися" до останнього. Що ж, кожному своє.

Як повідомляв сайт vikka.ua, після канівської сесії команда Бондаренка буде підвищувати тарифи на квартплату в Черкасах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вадим Гайович
Вадим Гайович
депутат Черкаської обласної ради
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x