БлогиПро платні парковки

Про платні парковки

-

- Advertisment -

Цікаве рішення виходить на розгляд міської ради. "Про затвердження переліку земельних ділянок для організації платного паркування". Річ ніби хороша. Нарешті в Черкасах запровадять платне паркування, водії почнуть платити гроші за стоянку, зменшиться кількість автомобілів на вулицях міста…. Мрійте, мрійте.

Як зароджувалася платна парковка в Черкасах?

Про платне паркування в нашому місті почали говорити ще з 2000-х. У 2004 році навіть запровадили цю систему. Паркування опікувалося КП "Медікал", хто постарше має пам’ятати це КП. Спочатку "Медікал" планувався, як соціальна аптека, мережа комунальних аптек по місту. Щось не склалося. Назва є, а КП не працює. (Як зазвичай у Черкасах). Підприємство очолю на той час депутат міської ради Володимир Гудзенко. Замість медицини вирішують займатися парковками. Мер Волошин ставить завдання розробити положення і організувати платне паркування. Під платні парковки потрапляють центр міста і вулиця Гоголя. Підприємство попрацювало щось півроку. Бюджет заробив 20 тис. грн. Потім ця тема вмерла.

З приходом Одарича ідея платного паркування повернулася. Але масштаб був інший. Запровадження паркоматів. На той час вартість проекту – 1,5 млн. грн. До кінця проект не довели…

Що пропонує Бондаренко

Я чесно не знаю, хто і як може збирати гроші, скільки це коштуватиме бюджету… А скільки заробить бюджет. Ну, десь тисяч 100 не більше…Але проект рішення про запровадження платних парковок є. А тепер уважно подивимося на деякі зони платних парковок.

1. Магазин Гранд на Можайського. Парковка по бульв. Шевченка. Тепер там буде платна парковка на 14 автомобілів. Питання куди дінуться ці автомобілі? Правильно. Поїдуть в парк або стоятимуть у найближчих провулках.

2. Парковка по бульвару Шевченка біля магазину "Делікат". На 44 автомобіля. За цю паркову і так бойня була. А тепер там платно паркуватимуться. Коли магазин розширявся, то його задача була збільшити кількість паркувальних місць. Збільшили за рахунок ринку по Університетській, а тепер там буде платна парковка. Невже Діскант з Петриком підтримають? До речі, парковка по бульвару. Шевченка навпроти ЧНУ теж буде платна. 33 автомобілі кудись треба буде поставити. Куди? Правильно у двір Шевченка, 90.

3. Парковка по вул.. Б. Вишневецького. Відмітьте паркомісця біля мерії ніхто платними не робить, а от навпроти Приватбанку і "Челентано" так. Куди поїдуть відвідувачі банківських установ? Саме так у двір Шевченка 220-222.

4. Цікава ситуація з пару ковкою по Хрещатик Сіті. По Дашковичаі Хрещатику (біля "Престо"). 53 паркомісця. На Хрещатик Сіті задумали збудувати супермаркет. Одне крило вже відгородили. Питання: куди поїде водій автомобіля, щоб не платити Бондаренку за парковку? Звичайно у двір Смілянської, 2.

5. Гоголя. Між Н. Сотні і Смілянською. Автомобілів там "що бліх на собаці". Їх там не ставити треба, а прибрати. 126 паркомісць, з яких хочуть брати плату. Ще 54 платних паркомісць по вул.. Н. Сотні Акурат навпроти ТРЦ "Аладін", готелю Центральний та Торгово-промислової палати.

6. Речовий ринок взагалі якось не злюбили чиновники мерії. 128 паркомісць по вулиці Благовісній, Кривалівській, Надпільній. А по Чорновола – жодного. Бо новий АТБ відкрили? Задавити ринок? Там і так торгівлі нема, скоро багатоповерхівки будуватимуть.

7. "Сєдова". Щось до ринків у Департаменту архітектури особливий підхід. Весь бульвар Шевченка від Різдвяної до Новопречистенської. 89 платних паркувальних місць. Куди автомобілі підуть? Правильно у двори навколишніх будинків.

Як повідомляв сайт vikka.ua, водій-олень у Черкасах перегородив своєю автівкою тротуар.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій Кузляєв
Сергій Кузляєв
черкаський журналіст
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x