БлогиПро підвищення вартості газу

Про підвищення вартості газу

-

- Advertisment -

Після рішення Уряду підняти ціну газу для населення з 1 листопада на 23% зараз повилазять популісти тіпа Тимошенка, Рабіновича, Ляшка і почнуть розповідати "про негайне зменшення тарифів на 30-40-50%". Посипляться заяви політиків, почнуться проводитися прес-конференції, заяви на сесіях тощо.

Теза № 1.Говорити правду.

Треба усвідомити і чітко розуміти, що газ, світло, вода, вивезення сміття будуть дорожчати. Будуть дорожчати по суб’єктивним і об’єктивним причинам. Зросла мінімальна заробітна плата – за місяць-два зростуть ціни у тому числі і тарифи на комуналку. Зросла вартість пального – будь ласка. Он вже із суботи в Київ вартість замість 160 стала180 грн. Зростання на 12%. Газ і нафта дорожчають у світі. То чому вони мають дешевшати у нас?

Завдання МВФ прирівняти ціну газу для населення до ціни газу для промисловості. Скажете, а як так? А отак. А чим відрізняються працівники хлібокомбінату в Черкасах від простих жителів, які живуть в квартирах? А нічим. Тільки ціна газу для пекарень вдвічі більше. І власник хлібзаводу думає над тим, як зменшити споживання, вкладає кошти в утеплення, заміну обладнання тощо. А ви субсидії рахуєте….

Я почну поважати того політика, який скаже людям правду: газ дорожчатиме – утепляйтеся і зменшуйте споживання.

Теза № 2. Треба не тарифи знижувати, а споживання.

Зменшити споживання газу, опалення, КВт, води тощо… І тоді ви платитимете на 20-30-50% менше. Найдорожче в структурі комунальних тарифів – це тепло. Зараз в Черкасах однокімнатна квартира платитиме десь 1500 грн. в місяць.

Зменшення температурного режиму на 1 градус – мінус 100 грн. Ви готові?

Встановлення ІТП – регуляція подачі тепла на мінус 30-40%. Вартість ІТП – від 200 до 400 тис. Готові інвестувати кошти і відбити їх за один опалювальний сезон?

Утеплення будинків – це ще 30-40%. Готові вкластися по 3-5 тис. грн. з квартири, щоб платити через рік менше?

Теза № 3. Кошти міського бюджету – на енергоощадні технології

Чи хтось назве мені бодай один успішний енергоощадний проект в Черкасах, проведений міською владою? Встановлення вікон в СУБівських домах на 140 тис. грн. – не рахується. Утеплення садочків і шкіл, в яких навіть немає лічильників – краще мовчить. У мерії виявляється немає вже відділу, який би моніторив споживання і енергоощадність в міських закладах. А хто перевіряє якість утеплення і якість замінених вікон. Лише 8 закладів мають ІТП, а решта????

Утеплюють будинки лише ОСББ. За це респект і уважуха. А інші? Де пропаганда створення ОСББ, утеплення, економії тощо?

Короче, хто з "Батьківщини" скаже: треба негайно зменшувати тарифи на 50%, той "Тот самый жалкий из людей,трусливый раб и прочее".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій Кузляєв
Сергій Кузляєв
черкаський журналіст
- Advertisement -

Підприємці з Черкас, які постраждали від ракетного удару, почали отримувати компенсації

Розпочато виплати фінансової допомоги підприємцям, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети. 41 підприємець вже отримав допомогу на загальну суму...

Які статки і доходи показали черкаські депутати від партії Зеленського

Земельні ділянки, TOYOTA CAMRY 2023, доходи й заощадження задекларували за 2023 рік міські депутати від фракції “Слуга Народу” у...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x