додому Блоги Про обіцянку знизити ціну на газ для населення в 2 рази

Про обіцянку знизити ціну на газ для населення в 2 рази

0

На мою думку, це єдина правдива обіцянка Тимошенко за багато років. Вірю, що вона дійсно мріє про таке рішення.

Очевидно, що не через турботу про бідних і злиденних громадян. Бо для них ціна на газ не має ніякого значення. Бідні платять лише частину свого доходу, а решту за них платить держава через механізм субсидій.

Річ у тому, що різні ціни на газ для населення і для інших споживачів – найграндіозніша корупційна схема, яку можна собі уявити в сьогоднішніх умовах. Порівняно з нею блідо виглядає навіть Тендерна палата Тимошенко-Яценка.

А всякі тера-флю і карети швидкої – просто дитячі забавки.

Є як мінімум дві схеми, які процвітають там, де держава вводить різні ціни на один і той же продукт.

Перша.

Газові постачальники списують на населення більше газу, ніж населення фактично використало. А утворений таким чином надлишок продають з дисконтом і за кеш комерційним споживачам. Повного обліку газу немає, проконтролювати практично неможливо.

Всі облгази контролюються трьома-чотирма сім"ями, які, за дивним збігом обставин, прямо чи опосередковано підтримують ЮВТ на виборах.

Друга.

За "пільгову" ціну постачальнику платить держава. Це називається "покривати різницю в тарифах".

Таким чином постачальник отримує гроші за вигаданий надлишок газу для населення тричі: від населення, в якого нема обліку і на яке розписали цей надлишок; від комерційного споживача, який неофіційно цей надлишок купив; і ще й від держави доплата "за різницю в тарифах".

ЄЕСУ повертається. Олігархи будуть безмежно вдячні ЮВТ за таку годівничку.

До речі, ви звернули увагу, що дії Тимошенко і Фірташа синхронізовані? Доки ЮВТ готується знижувати ціну, Фірташ засекречує дані споживачів газу. Щоб крім його 22-х обл- і міськгазів ніхто не знав і не міг проконтролювати, хто і скільки газу споживає насправді. (Посилання).

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version