додому Блоги Про напад на Вадима Комарова і безпеку черкащан

Про напад на Вадима Комарова і безпеку черкащан

0

У суботу сталося найстрашніше. Невідомий серед білого дня майже в центрі міста кілька разів вдарив молотком Вадима Комарова – відомого в Черкасах блогера і журналіста-розслідувача.

Про напад на Комарова

Це не просто злочин. Це плювок в обличчя правоохоронній системі і владі Черкас. За квартал від обласного управління Національної поліції вчиняється найтяжкіший злочин – спроба вбивства людини, яка останні роки свого життя присвятила викриттю корупційних схем в міській владі, в правоохоронній системі, в будівництві та інше. Він критикував і до його думки дослухалися. За його заявами порушувалися безліч кримінальних проваджень.

Хто на нього напав, а головне – з якої причини – мають з’ясувати правоохоронці. Головне, щоб цю справу знову не забрали в Київ. І головне, щоб прохання про "забрати в Київ" не подав мер Черкас Анатолій Бондаренко. Як він, до речі, зробив із справою вбивства депутата Бінусова. Тоді за наполяганням Бондаренка справу забрали з Черкас на Київ, де вона благополучно "вмерла". Родині Вадима бажаю терпіння. А самому Вадиму подолати всі перешкоди і видужати.

Про безпеку

Два роки тому разом із депутатом Миколою Мирзою запропонували втілити в Черкасах проект із безпеки. Встановити на вулицях міста камери, які фіксуватимуть не лише номери автомобілів, але й обличчя людей. Таких камер потрібно було близько 500. Єдиний центр з моніторами при ГУНП в Черкаській області. Право доступу мають комунальні підприємства та служба "15-05", щоб відслідковувати ситуацію в парках, скверах на об’єктах комунальної власності.

Камери б дозволили зменшити рівень таких злочинів, як – дрібне хуліганство, крадіжка з автомобілів, розповсюдження наркотиків, ДТП, крадіжки тощо. І, звісно, правоохоронцям легше б було шукати виконавців злочинів. Десь, але б злочинець потрапив би у поле зору камер. Упевнений, що більшість правопорушень розкривалися б по "гарячих слідах".

Ціна питання – 10-12 млн. грн. Це 2% від бюджету розвитку Черкас. Тобто безпека 300 тис. жителів міста коштувала б всього на всього 12 млн. грн. Це по 40 грн на людину!

Можна було б розбити проект на два роки. Найбільш криміногенними, за даними поліції, два роки тому були Центр, район залізничного вокзалу, Південно-Західний та "Митниця". Там камери мали б ставити у першу чергу.

Ми двічі зустрічалися із начальником ГУНП в Черкаській області Лютим. Він був не проти. Проти був мер Черкас Анатолій Бондаренко. Жодна наша пропозиція не була підтримана ні ним, ні його більшістю, ні його партією "Батьківщина". Звісно, що класти плиточку по 800 грн за м. кв і продавати яйця по 5 грн вигідніше, ніж забезпечити безпеку своїх виборців.

Якби ще два роки тому нам вдалося б реалізувати проект "Безпечне місто", упевнений, що нападу на Вадима Комарова не сталося б.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version