БлогиПро міський бюджет і сесію

Про міський бюджет і сесію

-

- Advertisment -

При обговорення проекту бюджету на бюджетній комісії представники чотирьох політичних сил – Партії вільних демократів, Громадянська позиція, Радикальна партія, Блок Петра Порошенка – виявили досить цікаві речі. Хочу зупинитися на деяких "хотелках" міської влади.

Перше. Це фінансова підтримка комунальних підприємств. У Черкасах діє більше 10-ки комунальних підприємств. Усі вони надають певні послуги. Половина є самодостатніми і самостійно заробляють кошти, але є такі, які надають послугу, заробляють певну суму коштів, а потім ще й просять дотацію з міського бюджету. І ці дотації вираховуються десятками мільйонів гривень.

Як приклад, КП "Черкасиелектротранс". У проекті бюджету пропонується дотувати це підприємство з двох департаментів. Департамент соціальної політики – 48 млн. грн. Тут питань нема. Це компенсація проїзду пільгових категорій населення. Департамент ЖКГ – 23 млн. Це компенсація за різницю між економічно обґрунтованим тарифом і тим, що є зараз. Економічно обґрунтований приблизно – 4 грн, а їздять – по 3 грн. От цю різницю в 1 грн має компенсувати всі 300 тисяч жителів Черкас. Навіть ті, хто ніколи не користувався тролейбусом. У Черкасах є райони, де ніколи не ходили тролейбуси: Пастерівська-Залізняка, Митниця, Дахнівка та інші.

Ми пропонуємо зняти ці 23 млн і скерувати їх на підвищення заробітних плат молодшому медичному персоналу в лікарнях.

Друге. Дотація в 2,1 млн. грн на КП "Кінотеатр Україна". Дотація, бо там директор від "Батьківщини"? Бо там в штаті 15 осіб, двоє з яких мають відношення до партії "Батьківщина"? Я не розумію, як 300 тис. місто має утримувати підприємство, яке не здатне навіть зароблять на своє утримання кошти. Давайте просто порахуємо. Вартість 1 квитка на кіно – 50 грн. Виходить – 42 тис. квитків на рік. Це по 114 квитків в день. Якщо мені скажуть, що "Кінотеатр Україна" несе соціальну функцію, то давайте просто оголосимо тендер і закупимо на цю суму квитки і роздамо малозабезпеченим. Або реально здамо будівлю в оренду без права перепрофілювання. І бюджет не витрачатиме, а навпаки ще й зароблятиме!

Такого нераціонального витрачання бюджетних коштів ми виявили на понад 50 млн. грн. Далі буде…

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олександр Згіблов
Олександр Згіблов
депутат Черкаської міської ради, керівник підприємства "ТЕМП"
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x