додому Блоги Про Черкаську область і повіти

Про Черкаську область і повіти

0

Цілком підтримую ідею створення на базі Черкаської області 5 повітів замість 20 районів, які існують зараз. Відповім, як керівник великого підприємства: скорочувати потрібно саме адмінперсонал, який обслуговує сам себе, а не громаду.

Нині ми маємо 20 районів. 20 райдержадміністрацій, в кожній з яких працює керівник, 3-4 його заступники, секретарі цих заступників, водії і купа чиновників. Деякі з цих чиновників несуть правильну функцію – обслуговують жителів району: адмінвідділи, відділи культури і освіти, соціальні управління. Решта – це обслуговуючий персонал. Читаю структуру однієї райдержадміністрації. Відділ внутрішньої політики. А що є ще зовнішньої? Сектор з питань управління персоналом. Яким персоналом? Для чого? А це все ставки, плата з бюджету, утримання кабінетів, телефонного зв’язку, придбання канцтоварів.

Впровадження 5 повітів має потягнути за собою скорочення в чотири рази чиновницького апарату і витрат на утримання приміщень, кабінетів тощо. А це десятки мільйонів гривень економії в рік! Усі ці кошти залишаться в повітах і будуть спрямовані на соціальні потреби: запровадження енергозберігаючих технологій в школах і садках, ремонті доріг тощо.

Одним з перших, хто почав скорочувати райони, був міський голова Черкас Сергій Одарич. Пам’ятаєте, який супротив чинився. У 2010 році вдалося зробити те, чого до цього не зробив жоден мер – ліквідувати Придніпровський і Соснівський райони. Економія в рік на той час становила 6 млн. грн.

Для тих, хто не зрозумів, або ще не знає. Зараз у Кабінеті Міністрів розглядають варіант запровадження в Черкаській області 5 повітів: Золотоніського, Черкаського, Смілянського, Уманського, Звенигородського. Стільки ж планують зробити і госпітальних округів.

Тому "Вільні демократи" завжди виступали за скорочення чиновницьких посад і непотрібних державних структур.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version