додому Блоги Про "Черкаські Мавпи" і расизм від "Нацкорпусу"

Про "Черкаські Мавпи" і расизм від "Нацкорпусу"

0

З подивом і здивуванням прочитав сьогодні пост юного політика пана Кухарчука, що баскетбольний клуб "Черкаські Мавпи" має в своїй назві расистське забарвлення. І він, як лідер політичної сили, що підтримує чинного мера Черкас, домагатиметься казна-чого і… якоїсь компенсації афроамериканським гравцям за те, що вони грають в футболках із зображенням мавпи.

Скажу чесно і відверто – тема, яку розкручує Кухарчук, не нова. Її вже намагався торпедувати у 2013 році "Голос Тулуба", а нині радник мера Бондаренка, Валерій Воротнік. Тому, хлопці, не вподобайтеся регіоналу Тулуба і Сисоєвій, які у 2014 році намагалися закрити клуб, використовуючи і цю тему в тому числі. Тоді дали по руках. І зараз можемо підняти громадськість на захист черкаського баскетболу.

Про назву клубу

Проведу невеличкий історичний лікнеп для Кухарчука і його подібних. У назві "Черкаські Мавпи" поява слова "мавпи" пов’язане у першу чергу з властивостями цієї тварини – спритність, швидкість, агресивність.

"Черкаські Мавпи" – швидкі, амбіційні, агресивні… розумні. Мавпа – це розумна тварина, а баскетбол – це не гра "біжи-кидай", а гра стратегів і математиків. Це вміння швидко зорієнтуватися, віддати передачу, прорахувати час на атаку, вирахувати відстань до кільця. Більшість професійних гравців у баскетбол – чудові гравці в шахи. Вони рахують все на льоту.

Михайло БродськийіСергій Одарич у 2004 році підставили плече черкаському аматорську клубу, який потім вивели у Вищу та Суперлігу. Створили школу дитячого баскетболу, вивели команду на всеукраїнський та міжнародний рівень. А де був, Дмитре, ти 14 років тому? В школу ходив, в 6 клас?

За ці 14 років в "Черкаських Мавпах" грав не один афроамериканець. І жоден не заявив, що йому не до вподоби назва. Адже у них в США назви клубів, в яких фігурує тварина, –¬ це норма. "Чікаго Буллс" − Чикагські бики, "Мемфіс Грізліс" − Мемфінські грізлі. Серед назв є ті, які мають нібито принизливе слово "півні". Але, знову ж таки, для американських і європейських гравців – це норма.

За останні 10 років опоненти Сергія Одарича і Михайла Бродського завжди намагалися розіграти "карту з назвою клубу". Навіть бігборди розвішували про банани, які в Черкасах не ростуть. Але клуб був, є і буде. Виховував дітей і виховувати буде!

Про піар Черкас в США

"Черкаські Мавпи" роблять для популяризації Черкас більше, ніж вся мерія разом узята. Нині в Канзасі в місцевій студентській команді грає колишній вихованець "Черкаських мавп", випускник Першої міської гімназії – Святослав Михайлюк.

Так от, коли гравці виходять на поле, на весь зал, де збирається 10-16 тис. глядачів, диктор оголошує: "Святослав Михайлюк, "Черкаські Мавпи", Черкаси". І кожен, хто любить і поважає баскетбол в США, порсається в "гуглі" і шукає, а де ті Черкаси і що це за місто. Так вони дізнаються про місто на Дніпрі через здобутки наших черкаських спортсменів, а не завдяки "людям в чорному", які примушують до голосування методом сили.

А чого варті ігри "Черкаських Мавп", коли 8-10 років тому ми "рвали" на черкаському паркеті команди з Росії? Вже тоді в Росії боялися наших черкаських гравців.

"Черкаські Мавпи" сьогодні

"Черкаські Мавпи" сьогодні – це не лише професійний клуб, який бореться за чемпіонство в українському чемпіонаті. Це – структурована інтегрована родина. Вона налічує 11 дитячих команд, які грають і виграють змагання своїх вікових категорій, це спортивний клас в ЗОШ №17 (цього року плануємо створити ще два спортивні класи), це 450 дітей, які відірвані від вулиці і займаються улюбленою справою – спортом і розвитком.

Я вже мовчу про наших зірок Святослав Михайлюка , Антона Білоуса, Іллю Антоненка, Дениса Бачуріна та Іллю Голощапова. Усі вони грають в різних командах в США.

"Черкаські Мавпи" – це ковальня баскетбольних кадрів для наших збірних. В юнацькій збірній 60% вихованці "Мавп", в чоловічій збірній – 20%. Уявіть, яка титанічна праця за ці 14 років. І все це зробив Михайло Бродський, Сергій Одарич і команда "Вільних демократів".

Спорт і політика – речі несумісні

Чистий спорт і брудна політика – речі несумісні. Навіть під час Олімпійських ігор зупинялися всі війни і політичні протиріччя. Коли йдете на спортивний захід, матч чи подію, витирайте ноги. Брудну політику залишайте за порогом.

P.S 9 січня о 18-30 в КП "Будівельник" відбудеться баскетбольний матч за участі "Черкаських Мавп" і столичного "Будівельника". Запрошую на баскетбол. Ваша поява на цьому матчі – це буде прояв солідарності із командою "Черкаські мавпи". Чекаємо на вас!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version