БлогиПро черговий дзвіночок спроби встановлення права сили

Про черговий дзвіночок спроби встановлення права сили

-

- Advertisment -

Минулий рік був багатий на тиск відносно "незручних" міських голів: когось депутати "відправляли у відставку", а когось – судовим рішенням "відсторонено".

Цього року маємо прецедент тиску на депутатський корпус міської ради. Коли біля сотні людей перекривають вхід в залу і блокують президію, а потім – вимагають голосувань.

Звісно, в переліку піднятих ними питань є прийняття бюджету і звернення до ВРУ про розпуск міської ради… Цікаво кумо це вигідно?.. (Не зважайте, питання риторичне)

А також питання включення 4-ох представників "окупантів" сесійної зали до складу виконкому. Тут очевидно – це інтерес "окупантів".

Депутати перших два питання проголосували, але от представників осіб, які заблокували сесійну залу, до складу виконкому не включили.

Далі трошки "ганьби" і "штовханини"…

Сухий залишок такий: потрібні комусь рішення – прийняті, а людям, які стояли над головами депутатів, окрім виплеснутого негативу на обранців, залишиться вдовольнятися не дуже приємним спілкуванням з правоохоронцями.

Висновки напрошуються самі, але я їх не робитиму. Це нехай робить громада Черкас.

Скажу лише те, що потрібно розрізняти право народу на мирний протест та повстання, у випадку коли його права ліквідовуються, і спроби зацікавлених осіб вплинути на рішення представницьких органів влади через тиск "мас".

Спосіб, в який позбуваються "незручних" міських голів, та те, як тепер пробують позбутися "незручних" депутатів, є неприпустимим!

Це сценарій, який веде до "права сили" та "влади вулиць"… Історія Української Народної Республіки має навчити нас не повторювати помилок 100-річної давнини. Якщо ми почнемо рухатися по подібному сценарію, то існування вкрай інституційно слабкої держави Україна припиниться. Країна потоне в міжусобному, дедалі частіше – фізичному, протистоянні, а далі ворог "постукає у двері". Так само як припинила існування свого часу УНР.

Вважаю, що владу мають обирати та відкликати лише громадяни. Це має бути закарбовано в законодавстві і охоронятися юстицією. Всі, хто намагатиметься нав'язувати власну волю обраним громадянами представникам, має нести за це відповідальність.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Руслан Рохов
Руслан Рохов
засновник та керівник Школи мерів
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x