БлогиПро баскетбол, "Черкаських Мавп", Михайла Бродського і не тільки

Про баскетбол, "Черкаських Мавп", Михайла Бродського і не тільки

-

- Advertisment -

Я не стояв біля витоків створення у Черкасах потужної баскетбольної школи "Черкаські Мавпи". 14 років тому баскетбольний рух народжувався в кабінеті Сергія Одарича на Черкаському ДОКу. Тоді була команда "Рятівник", яка грала у нижньому дивізіоні, кілька десятків фанів. Нині "Черкаські Мавпи" стали чемпіонами України.

Дякуючи долі, став палким вболівальником баскетболу і прихильником ідеї перетворити Черкаси на баскетбольну столицю України.

Про баскетбол

14 років! Саме стільки знадобилося "Черкаським Мавпам", щоб вивести команду на найвищу сходину п’єдесталу в Суперлізі. Саме стільки знадобилося часу, щоб шестеро вихованців школи "Черкаських Мавп" зіграли в основному складі, щоб п’ятеро вихованців "Мавп" почали робити успішну кар’єру в баскетбольних командах США і Канади. Нині в баскетбольній школі "Мавп" навчається понад 500 черкаських дітлахів. Їх відірвали від впливу вулиці, дали можливість розвиватися, рости. Можливо, хтось із них через кілька років буде грати в основному складі "Черкаських Мавп", а хтось поїде закордон представляти інтереси місцевих клубів. Але всі вони будуть вихованцями черкаської школи і за потреби повернуться в Україну.

Черкаси можна назвати кузнею баскетбольних кадрів України. В національній збірній грає 30% гравців "Черкаських Мавп", а в юнацькій збірній – майже 60%.

Про меценатів

Досягти таких результатів не можна було б без трьох людей.

Власника і головного мецената Михайла Бродського

Коли в Черкасах під час зустрічей з жителями мене запитують "Чому Бродський фінансує "Мавп"?" завжди відповідаю: "Він не хоче, щоб черкаські діти курили, пили, вживали наркотики йшли на злочини, а займалися спортом, розвивалися і прославляли Черкаси і Україну". Звучить пафосно, але це правда. Він інвестує кошти не в "Черкаських Мавп", а в черкаську дитячу баскетбольну школу. Головна команда, де грають легіонери, – це верхівка, до якої мають прагнути оті 500 дітей, що нині виступають в 12 дитячих командах.

Наша корпорація "Група ВЕНЕТО" завжди підтримувала здоровий спосіб життя. Це і ортопедичні матраци, і меблі, і виготовлення спортивного обладнання, дитячих майданчиків. Ми не продаємо алкоголь, не заробляємо на цигарках, які є найприбутковішими. Частина прибутку Михайло Бродський віддає на розвиток спорту спортивної галузі Черкас.

Партнера і засновника БК "Черкаські Мавпи" Сергія Одарича

Без його організаційних здібностей, без натхнення, активності, вміння переконати інших "Черкаські Мавпи" не досягли б тих висот, як мають зараз. Саме він стояв у витоках створення баскетбольної школи. Саме з його ініціативи почали шукати запрошувати до Черкас дитячих тренерів, які виховали цілу плеяду черкаських вихованців: Кобця, Михайлюка, Білоуса, Ткаченка, Руслова, Конате, Скапінцева, Бачуріна, Антоненка, Нагорного та багато інших.

Головного тренера Максима Міхельсона

Величезну роль у вихованні молодого покоління зіграв саме цей тренер. Це саме Максим Міхельсон вигравав юнацький баскетбол в Україні з нашими черкаськими хлопцями. Це тренер з амбіціями і з чемпіонським потенціалом.

Про плани на майбутнє

Планів на майбутнє у нас багато. Перше – це добудувати унікальний спортивний зал в ЗОШ №34. Щоб було зрозуміло – один зал, в якому вміщується чотири шкільні зали. Проект досить важкий і потребує великих інвестицій: 12 млн. грн. Роботи розпочаті минулого року. Проте, на жаль, цього року за пропозицією депутатів від "Батьківщини", які, напевно не люблять спорт, було знято 2 млн. грн. з цього об’єкту.

Друге – будівництво спортивної арени. Її планують звести по вул. Олени Теліги. Це унікальний спортивний комплекс на 2,5 тис. глядацьких місць. Тут займатимуться не лише баскетболом, але й волейболом, міні-футболом, дзюдо, боксом.

Трете – створення спортивних класів у черкаських школах. В ЗОШ №17 такий клас уже є. Наступний крок – гімназія №9.

Дякую всім, хто допомагав дійти до мрії і дякую тим, хто заважав (ми стали міцніші і згуртованіші).

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олександр Згіблов
Олександр Згіблов
депутат Черкаської міської ради, керівник підприємства "ТЕМП"
- Advertisement -

На війні з російськими окупантами загинув уманчанин

На російсько-українській війні загинув уманчанин Слободяник Євгеній Анатолійович. Про це повідомляє міська голова Умані Ірина Плетньова. Чоловік був 1984 року...

23-річну канівчанку засудили за продаж наркотиків

23-річну жительку Бобрицької сільської громади визнали винною в незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотиків. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x