БлогиПро амбулаторний прийом хворих і здорових дітей

Про амбулаторний прийом хворих і здорових дітей

-

- Advertisment -

Нещодавно депутати міської ради підтримали електронну петицію містян щодо розмежування потоку хворих і здорових дітей у міських поліклініках. Департамент провів відповідну аналітично-організаційну роботу, результатом якої став наказ по міській дитячій лікарні. Про що в ньому йде мова?

Наказ регулює питання вдосконалення роботи з питань організації амбулаторного прийому дітей. Відповідно до цього наказу, при зверненні до поліклініки батьків із хворою дитиною працівники реєстратури відправляють їх до кабінету фільтру(ізолятору). Медична сестра кабінету проводить реєстрацію та лікар-педіатр здійснює огляд дитини із записом в амбулаторній карті. При необхідності повторного огляду батьки йдуть до свого дільничого лікаря педіатра. Питання, які потребують диференційного підходу( консультація лікарів-спеціалістів , госпіталізація та ін.) вирішуються сумісно із завідувачем педіатричного відділення. Таким чином, потік "гостро хворих" дітей спрямовується з чітким розмежуванням із здоровими чи одужуючими.

Допоки механізм не запрацює автоматично, дуже прошу дві речі: засоби масової інформації розтиражувати ці зміни, щоб якомога більша частина людей про них знала. І по-друге: дуже прошу зворотньої інформації від батьків , коли цей механізм дає збої.

І ще, шановні співгромадяни! Уже відмінена норма, коли існувала вимога після кожної хвороби дитини бігти у поліклініку та виписувати довідку про епідоточення. Ця вимога спрощена для дошкільних навчальних закладів( наказ МОЗ України №234 від24.03.16).Про всі моменти непотрібних вимог і довідок повідомляйте в департамент. Будемо реагувати і разом змінювати систему.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олег Стадник
Олег Стадник
директор департаменту охорони здоров'я Черкаської міської ради
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x