додому Блоги Практика підписання декларації із сімейним лікарем у Черкасах

Практика підписання декларації із сімейним лікарем у Черкасах

0

Хочу поділитися власним досвідом укладання декларації із сімейним лікарем.

Відколи стартувала кампанія, всі почали масово скаржитись на недолугу роботу медустанов, погану організацію процесу декларування та недопрацювання лікарів. Директор департаменту охорони здоров?я Черкаської міськради Олег Стадник чимало писав з цього приводу на своїй сторінці.

Так, реальність дещо відрізняється від теорії "як обрати свого лікаря". Отже, до того, як укласти декларацію у черкаських поліклініках потенційного пацієнта просять стати в чергу в журналі самозапису, або в реєстратурі записують на конкретний день і час. Оскільки робочий день лікаря обмежений і неможливо прийняти усіх бажаючих у довільному порядку.

Перша спроба обрати лікаря у мене була невдалою. На початку квітня з цим питанням я звернулася в КНП "Четвертий Черкаський міський центр сімейної медицини", звідки досі чекаю дзвінка.

Коли терпець урвався, я звернулася до іншої аналогічної установи. Зважаючи на статистику укладання декларацій у Черкасах лідирують п’ята і друга поліклініки.

За територіальним принципом я обрала КНП "Другий Черкаський міський центр сімейної медицини" і о диво: лікаря обрано! Щоправда для цього довелося прийти о пів на восьму ранку і постояти в черзі. В реєстратурі ніхто не грубіянив, швидко внесли дані до електронного реєстру, завели паперову картку і спрямували до обраного сімейного лікаря. Так, протягом години я зареєструвалась у єдиній системі і уклала декларацію. Тобто все можливо, коли обставини складаються вдало. І ні, я не спекулювала тим, що я журналіст.

Втім, не всі громадяни в черзі змогли так швидко потрапити до сімейних лікарів, через відпуски або зайнятість останніх. Аби щоразу не оббивати пороги міських Центрів сімейної медицини, в реєстратурі радять консультуватися по телефону.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version