БлогиПоради щодо припинення договорів з НЯ, якщо хтось бажає...

Поради щодо припинення договорів з НЯ, якщо хтось бажає це зробити, але досі не встиг

-

- Advertisment -

Договори на управління багатоквартирними будинками від 20.05.2019 року укладені від імені співвласників будинків виконавчим комітетом Черкаської міської ради строком на один рік (п.30 Договору).

Однак п.31 Договору передбачено, що якщо за один місяць до закінчення строку дії цього договору жодна із сторін не повідомить письмово іншій стороні про відмову від цього договору, він вважається продовженим на один рік.

Кінцевий строк письмового повідомлення від імені співвласників будинку, якщо ви бажаєте припинити дію договору з 20 травня 2020 року становить 19 квітня 2020 року.

Права виконкому Черкаської міської ради діяти від імені співвласників багатоквартирного будинку після підписання договорів з переможцем конкурсу (ТОВ"Сантехбудконструкція", нині – група ТОВ "Управлінська компанія "Нова якість" – вичерпано.

Якщо ви не задоволені послугами цього управителя та не бажаєте продовжувати дію договору з ним ще на один рік, право припинити дію договору належить виключно співвласникам будинку.

Що потрібно для того, щоб не продовжувати дію договору з ТОВ "Управлінська компанія "Нова якість" ще на один рік?

1) Створити ініціативну групу в кількості не менше 3-х осіб;

2) Визначитися, що саме ви бажаєте запропонувати співвласникам будинку – обрати іншого управителя або створити ОСББ? Якщо бажаєте обрати іншого управителя, то провести переговори з ним щодо умов договору на обслуговування.

3) Отримати повний перелік співвласників будинку (витяг з реєстру права власності можливо отримати у будь-якого нотаріуса або адвоката, який має повний доступ до реєстру власності на нерухоме майно) з вказівкою площі права власності кожного із співвласників.

4) Сформувати порядок денний загальних зборів співвласників будинку. До порядку денного зборів в обов’язковому порядку мають бути включені такі питання, як:

5) Повідомити всіх співвласників будинку про ініціатора, дату та час скликання загальних зборів співвласників та порядок денний особисто під підпис. Якщо когось повідомити письмово не вдалося, такого власника потрібно повідомити рекомендованим листом. Всі власники мають бути повідомлені в строк не менше ніж за 14 днів до проведення загальних зборів, тож почати процедуру повідомлення бажано за 3-4 тижні до дати проведення загальних зборів. Також повідомлення про скликання загальних зборів має бути розміщено біля кожного під’їзду.

6) Належним чином оформити протокол загальних зборів (з вказівкою ПІБ кожного власника, належної йому на праві власності площі та підстав права власності). Кожен із співвласників має кількість голосів пропорціонально належної йому на праві власності площі нерухомого майна. Родич власника та/або квартирант мають право голосу виключно у випадку, якщо власник надав йому таке право на підставі нотаріально посвідченої довіреності. Якщо не всі співвласники прийняли участь у зборах, протягом 15 днів з моменту зборів решта співвласників можуть проголосувати шляхом письмового опитування. Рішення вважаються прийнятими, якщо за них проголосували власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом перевищує 50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, але бажано зібрати максимально можливу кількість голосів.

7) Письмово повідомити ТОВ "УК "Нова якість" дільниця №___" про припинення дії договору з 20.05.2020 року в зв’язку із закінченням строку, на який його було укладено. Бажано надіслати таке повідомлення цінним листом з описом вкладення та повідомленням про вручення невідкладно після прийняття відповідного рішення.

8) Укласти договір з новим управителем на погоджених загальними зборами співвласників умовах або зареєструвати новостворене ОСББ.

Якщо при підготовці загальних зборів у вас виникають питання, користуйтеся послугами юриста.

Щасти вам!

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Надія Івашкова
Надія Івашкова
Адвокатка
- Advertisement -

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x