додому Блоги Політична активність черкащан дорівнює нулю

Політична активність черкащан дорівнює нулю

0

Вже вкотре упродовж останнього часу переконуюсь у тому, що політична і громадська активність українців дорівнює нулю.

Щодо пасивності у сенсі політичного життя, то тут все зрозуміло. Спершу українці розчарувались у Ющенку. Зрада Ющенком принципів побудови національно-демократичного суспільства, висунутих Майданом, дошкульно вдарила по настроях прогресивних громадянах. Це не дивує, бо ще ніколи українська нація не переживала більш масштабної і системної зради за всю історію України, як такої, від часів Русі.

Віру у справедливість остаточно поховано відтоді, коли стало ясно, що бандити, замість того, щоб сидіти у тюрмах, при президентстві Ющенка понабирались владних повноважень, як собака бліх. Віру у демократію похитнули натужні випади Ющенка проти Тимошенко. І йому ж слід дякувати і за занепад партій української правиці. «Знаєш, оце дивлюся і дивуюся. При «поганому» Кучмі моя партія міцніла, росла, а при «хорошому» Ющенку, вона ледь животіє», – гірко зітхнув один мій старий знайомий – ветеран Руху, із яким випадково зустрілись на одній із черкаських вулиць.

Розчарування у нинішній владній команді нового Президента відбувається ще стрімкіше. Але при цьому, що характерно, українці, замість того, аби у весь голос вимагати виконання обіцяного, ховаються по закутках. У тому, що народ геть розледачів і зневірився у власних силах та у те, що від його волі щось іще у цій країні залежить, особисто я переконався місяця зо два тому. Я і кілька моїх друзів провели у Черкасах «флеш-моб» під основним гаслом: «Ціни вбивають!». Нас було десятеро, і до нас ніхто із перехожих не приєднався, хоча багато хто говорив, що діємо ми правильно.

Така ж доля спіткала і всеукраїнський «День гніву», про який профспілки підприємців – організатори акції, розтрубили по всій країні. У Черкасах до участі у ній долучилось аж п’ятеро черкащан. І це разом із журналістом, який прийшов висвітлювати захід.

Рада об’єднаної опозиції днями заявила про намір провести зразу два заходи. 22 травня опозиціонери хочуть організувати у під Тарасовою горою у Каневі свій мітинг. І, більше того, замахнулись на те, щоб зробити акцію всеукраїнською. А 24 вони ж обіцяють вивести на центральний у Черкасах майдан тисячу черкащан, аби засудити діяльність уряду Азарова-Табачника. Також днями БЮТ і ВО «Свобода» будуть збирати людей за для того, аби створити ініціативні групи по проведенню всеукраїнського референдуму. Мета – не дати владі пустити із молотка останнє, що залишилось у власності народу – українську землю. Навіть думати прикро про те, скільки єхидства виплеснуть діячі провладних політичних сил, коли ці акції пройдуть без участі широких народних мас. А воно, схоже, саме так і відбудеться. Бо, поки що, повторюсь, політична і суспільна активність черкащан дорівнює нулю. Дай Боже, помилитись.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version