БлогиПоле битви - Черкаси

Поле битви – Черкаси

-

- Advertisment -

Ключова подія в області у період парламентських виборів 2012 – «Битва за Черкаси» розпочалась. Снаряди ще не рвуться, але гармати вже заряджено, шаблі із піхов добуто і багнети до гвинтівок примкнено.

Такою кількістю потужних кандидатів, не може похвалитись жодний із семи виборчих округів, що охоплюють Черкащину, окрім 194-го. Тільки тут водночас ринулись у круговерть виборчої кампанії ледь не всі найвідоміші та найавторитетніші у обласному центрі люди. Дивіться самі. Серед дюжини кандидатів є Віктор Білоусов, Любов Майборода, Микола Булатецький, Сергій Отрешко, Світлана Трофімова, Віктор Парамонов, Володимир Мамалига і Петро Чернявський. А ще всі ці сильні особистості об’єднує те, що вони свої, черкащани.

Їм вже кілька місяців протистоїть «засланий козачок» олігарха Фірташа – Валентина Жуковська. Для черкащан вона ані відома, ані популярна, ані своя. Тай і авторитету тут у неї не більше як «нуль цілих, нуль десятих». Між тим, скидати її із рахунків рано. Гроші – сильний аргумент. Як відомо із ненародної, а кіношної мудрості: «…Що не можна купити за гроші, те можна купити за великі гроші. Що не можна купити за великі гроші, те можна купити за дуже великі гроші…». А гроші є. І у самої Жуковської теж. Варто лише глянути у її декларацію. Правда і там не без приколів. Банківський рахунок пані Валентини у цьому році раптово збільшився із 21 із гаком тисяч до двох із гаком мільйонів гривень. Не треба забувати і про той вплив, який на працівників та ветеранів ПАТ «Азот» має адміністрація підприємства, підконтрольна Фірташу. А це, погодьтесь, чисельна армія, ігнорувати яку може тільки дурень.

Решта кандидатів настільки дрібні і невідомі, що про них і згадувати не варто.

Тепер про сильні і слабкі сторони кожного. Почнемо із Миколи Булатецького. Це вірний патріот України і рідного міста. Не дарма він став єдиним узгодженим кандидатом від опозиції на 194-му окрузі. Хто-хто, а пан Микола ніколи не дозволить собі стати «тушкою». Запальний, гордий, відданий національній ідеї, але до сказу запальний та імпульсивний. От саме власної імпульсивності йому і слід остерігатись, бо вона здатна завалити найвдалішу виборчу кампанію.

Віктор Білоусов – поміркований і авторитетний у Черкасах керівник і політик. Жодного разу не міняв власні політичні переконання, що робить йому честь. Однак прив’язка до дуже непопулярної і зрадливої політичної сили (йдеться про парламентську діяльність Компартії) не лише не додасть пану Віктору плюсів, а навпаки, створить бар’єр між ним, і більшістю виборців, які не вірять у те, що нинішні лідери КПУ здатні привести країну до процвітання. КПУ за всі роки незалежності мала власну фракцію у ВРУ, але відчутної користі українцям не принесла. Навпаки, ця сила вже давно сприймається ворожою всьому українському. І не без підставно. Грає проти неї і її міцна дружба то із кучмістами, то із янучарами.

Любов Майборода – яскрава протилежність обом згаданим кандидатам. За свою політичну кар’єру пані Любов стільки разів змінювала політичну орієнтацію і поміняла стільки партій, що вже і проби ніде ставити. Черкащани не дурні. Бачать, що відбувається.

Є шанси на успіх і у ставленика Партії регіонів – головлікаря обласного онкодиспансера Віктора Парамонова. Однак є і те, що тягне на дно. Перше. ПР настільки не люблять, що навіть якби по Черкасах регіонали висунули святого, то він все одно пролетів би як фанера. Друге. Пан Парамонов багатенький, як на лікаря. Судіть самі. Більше чверті мільйона гривень у банку і земельна латифундія у дев’ять із хвостиком гектарів.

Дуже позитивним позиціонувався і молодий політик – банкір Сергій Отрешко. Однак, посада голови міського осередку Партії регіонів вже для нього робить можливу перемогу на виборах просто не досяжною.

Схожа проблема і у Володимира Мамалиги. Обіймаючи посаду голови обласного осередку до краю дискредитованої «Нашої України» у нього просто немає шансів. Згадуючи цю партію черкащани тут же згадують її лідера Віктора Ющенка. І дуже не добре згадують. Зрадників у вільному козацькому місці завжди гнобили.

Петро Чернявський – кандидат із незаплямованою репутацією. Поміркований політик і патріот Черкас. Ніде не засвітився у жодному, навіть найдрібнішому скандалу. Але за для перемоги на виборах йому доведеться організувати оригінальну і потужну кампанію. Оскільки він не від опозиції, то ж на ті голоси, які вже має Булатецький, йому нічого й розраховувати. Хіба що останній, через свою запальну вдачу їх почне втрачати. Також Чернявський цілком може розраховувати на голоси тих, хто свій вибір буде визначати під час кампанії. Це, по-суті, і є його головний, проте дуже не малий ресурс.

Світлана Трофімова цілком могла б претендувати на роль фаворита перегонів, якби не пішла на вибори у піку об’єднаній опозиції та партії ВО «Батьківщина». Їй не пробачать те, що за для задоволення власних амбіцій, вона воюватиме проти своїх.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x