БлогиПо безкультур’ю слід бити… безкультурщиною!

По безкультур’ю слід бити… безкультурщиною!

-

- Advertisment -

Коли виходжу зі свого під’їзду, мене завжди зустрічає сонечко. Коли проходжу метрів зо двадцять, мене зустрічає людина, яку я жартома називаю «господар смітника»: він «вітає» зрання всіх. Але якщо сонечко, зустрічаючи мене, усміхається, то він – грубіянить. Запашні матюки чуєш із приводу та без: якщо спросоння пластикову пляшку викинула не в призначений бак, якщо поклала сміття не туди, куди вказав «господар смітника», якщо він уже провів «ревізію» бака, а ти туди доклала відходів. Надумаєте сперечатись – стережіться: поженеться за вами з мітлою, а то й гірше – з кулаками. Чоловіків, які полюбляють, вийшовши з дому, затягнутись цигаркою, очікує нагадування: «Якщо кинеш бичок на землю, я тобі руки повиламую, а бичок запхну в… (саме в те місце, де бички, зазвичай, не складають)». І з одного боку, він стежить за чистотою та порядком, а з іншого – може добре попсувати нерви перед початком робочого дня (і це ви ще в маршрутку не сіли).
У маршрутці за культуру з вами боротимуться по-іншому. Як правило, намагаюсь не розмовляти по мобільному телефону у громадському транспорті. Однак того сонячного дня я святкувала свій «надцятий» день народження. Радію, бо телефон не замовкав, і дорогою від зупинки «Будинок торгівлі» до «Чехова» прийняла одразу кілька привітань. Без фанатизму я тихо дякувала. Однак кондукторка моєї радості не зрозуміла та зробила мені грубе зауваження, та так, щоб уся маршрутка почула. Суцільну нецензурну лайку можу перекласти хіба що так: «Ви мені вже вбубнілись – або виходьте, або замовкніть». Але ж сама винна… Мій день народження не звільняє від відповідальності.
Оскільки народитись мені пощастило в один день із великим Кобзарем, із тим зіпсованим у маршрутці настроєм дивилась театральну прем’єру «Тарас. Слава». Спектакль вразив до глибини кісток, я відкрила для себе нового Шевченка. Тільки більше вразив напівпорожній зал. Чи то квитки на прем’єру були задорогі, чи то поціновувачів великого мистецтва та видатного земляка серед черкащан виявилося замало.
От після цих подій сиджу тепер і думаю: як її скласти – ціну черкаській культурі. Адже маючи калинову мову Тараса, матом продовжуємо розмовляти, а не лаятись.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Юлія Фомічова
Юлія Фомічова
журналіст
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x