додому Блоги Паніка шкодить економіці

Паніка шкодить економіці

0

Привіт, дорогі!

Всі ви ледь-ледь відійшли від тої панічної ситуації з продуктами (крупи, цукор), що мала місце тиждень тому. Нині ціни відкотилися до попереднього рівня. Зараз я все частіше чую від наших містян у розмові щось на кшталт: "потрібно зараз берегти кожну копієчку, бо ні на що не вистачає".

А тепер спробую на пальцях пояснити, як впливає на економіку така ваша поведінка.

Припустимо, ви починаєте змітати з полиць все і потім різко припиняєте витрачати гроші. Компанія-виробник отримує більше замовлення і вмикає більші потужності для виробництва цього замовлення. Собівартість товару від цього не падає, бо маємо перевантаження потужностей виробництва. Але і товар тепер збути неможливо. В результаті отримуємо перевиробництво. Це призведе до застою підприємства в найближчий місяць. Натомість собівартість товару від цього застою зросте, а отже, наступна партія товару буде дорожчою на полицях магазинів. І тут ви знову побіжите все змітати.

ЦИКЛ.

Дорогі! Перестаньте панікувати! Ви шкодите нашій економіці. Від цього виграє лише посередник-супермаркет. А гривня девальвує і знецінюється.

Моя вам порада: хочете жити в достатку – витрачайте гроші, а не накопичуйте. Так буде краще і вам, і економіці. Чим більше ви заощаджуєте, тим менше ваше багатство.

У кризовий час потрібно заспокоїтись і не тримати під подушкою банкноти.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version