БлогиОбирайте до ради депутатів, а не бізнесменів

Обирайте до ради депутатів, а не бізнесменів

-

- Advertisment -

Сьогодні на сесії Черкаської міськради ми могли спостерігати апофеоз і тріумф приватних інтересів над інтересами громади. Депутати-бізнесмени проголосували за зменшення податкової ставки на нерухомість для підприємців у розмірі 0,5 %, замість пропонованого 1 %, так урівнявши ставку для населення і підприємців.

Крім того, бізнесмени та лоббісти бізнеса настільки захопилися у своїй більшості, що не встановили найвищої ставки навіть для АЗС та ГЗС, тож Коломойський чи Єрємєєв мали би бути ними задоволені. Також депутати, в гонитві за приватним зиском, не підтримали пропозицію фракції "Свободи" щодо встановлення найвищого рівня ставки орендної плати за землю – 12 % для підприємців, які здійснюють торгівлю тютюновими виробами, алкогольними і слабоалкогольними напоями (пропорційно до площі, яку залучено для цього виду діяльності).

Попри те, що збори з бензинової та алкогольно-тютюнової торгівлі держава залишила як чи не основні джерела надходжень саме до місцевих бюджетів, депутати, які представляють власні бізнесові, а не громадські інтереси залишили місто наодинці з діркою в бюджеті, яка очікуватиме на нас же на початку 2016 року.

На додачу більшість проголосувала ще й за "одобрення" ухваленого парламентом і підписаного президентом рішення про звільнення релігійних організацій від плати за землю взагалі. Десь у московській церкві у цю мить, певно, посміхнувся патріарх-українофоб Кіріл Гундяєв.

Свободівська фракція за ці ставки місцевих податків і зборів не голосувала. Антигромадські пропозиції вносили і підтримували фракції ситуативної більшості, зокрема "Батьківщина", "УДАР", "Блок Петра Порошенка" (вона ж "Солідарність") і майже всі позафракційні депутати.

Будь ласка, не обирайте бізнесменів до ради, обирайте депутатів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Юрій Ботнар
Юрій Ботнар
депутат Черкаської міської ради, ВО "Свобода"
- Advertisement -

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Тальнівська громада втратила на війні захисника

На російсько-український війні загинув Ковалець Володимир Вікторович. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської тергромади. Чоловік загинув на Донеччині біля населеного...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x