БлогиНу, тепер почнеться… Черкащина знову буде в епіцентрі виборчих...

Ну, тепер почнеться… Черкащина знову буде в епіцентрі виборчих воєн

-

- Advertisment -

Черкащина знову опиниться в епіцентрі виборчих воєн. Наприкінці тижня Верховна Рада ухвалила рішення про проведення перевиборів по п’яти проблемних округах, серед яких є і два черкаських. Вибори мають відбутися 15 грудня.

ЦВК у минулому році не спромоглася визначити результати виборів в округах №94, №132, №194, № 197 і №223, хоча для цього мала всі можливості. Що ЦВК завадило це зробити, не зовсім зрозуміло. Проте представники опозиції впевнені, що не оголошувати результати виборів у тих округах не захотіла влада, бо там перемогли представники опозиції.

Висновки опозиціонерів не позбавлені здорового глузду. Вся Україна бачила відеокадри того свавілля, що чинилось міліцією і «братками» на всіх згаданих округах. Канівчани і золотонісці не забули, як перемогу у їхнього кандидата Леоніда Даценка намагались нахабно вкрасти фальсифікатори. Пам’ятають вони і про таємниче викрадення виборчої документації із канівського архіву, і про штурм ОВК бойовиками, одягненими у плямисті камуфляжі, що до біса нагадували міліцейську уніформу.

Свою комедію ламали і у Черкасах, коли за надуманими підставами ОВК не змогла визнати переможцем явного фаворита виборчих перегонів Миколу Булатецького. А Булатецький, між іншим, «обскакав» провладну ставленицю олігарха Дмитра Фірташа Валентину Жуковську на 12 тисяч голосів.

Лідери опозиції не раз заявили про те, що кандидатами в депутати від опозиції будуть ті, хто переміг на цих округах під час минулих парламентських виборів. А це значить, що кандидатами на ОВ №№194 і 197 знову будуть, відповідно Микола Булатецький і Леонід Даценко.

Не змінним, скоріше за все, залишиться і склад головних опонентів. Із Миколою Булатецьким знову змагатиметься леді Жу, а проти Леоніда Даценка виступить відомий олігарх Богдан Губський. Завершиться ж боротьба, ймовірно, із тим же результатом. Українські виборці загалом, і черкаські зокрема, не терплять, коли хтось під прикриттям влади нахабно їх ґвалтує.

Оскільки ніхто із засвічених громадськістю фальсифікаторів жодного покарання не поніс, так само як сухими із води вийшли і ті правоохоронці, які покривали злочинців, а під час і самі відкрито йшли на злочини, вірити у те, що цього разу вибори пройдуть чесно, відверта дурість.

Спроби сфальшувати результати народного волевиявлення не тільки можливі, але й неминучі. Раз нікого із злодіїв не покарано, значить, ніхто із охочих чинити злочини не боятиметься коїти нові. А що? Міліція, СБУ і прокуратура знову всіх прикриє і «відмаже», як це було минулої осені.

Не надихає і обрана дата виборів. Звичайно, 15-те – це не 31 грудня, але явка виборців у день голосування все одно не буде такою високою, аніж, коли б голосування відбулось у листопаді.

Проте, як казав незабутній Козьма Прутков: «Порятунок потопаючих є справою рук самих потопаючих». Українські виборці довели, що вони можуть консолідуватись і дати відсіч фальсифікаторам та іншим ворогам демократії.

Тож, панове черкащани, канівчани, золотонісці, не ловіть гав і чесно виконайте свій громадянський обов’язок. Проголосуйте так, як ви голосували на минулих виборах і доведіть, що у минулу політичну осінь ви боролись не марно.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

Тальнівська громада втратила на війні захисника

На російсько-український війні загинув Ковалець Володимир Вікторович. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської тергромади. Чоловік загинув на Донеччині біля населеного...

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x