БлогиНове Міністерство інформації не потрібне в принципі

Нове Міністерство інформації не потрібне в принципі

-

- Advertisment -

До теми інформаційної політики.

Очевидно, що сьогодні головний пріоритет – донесення оперативної, достовірної та адекватної інформації на Схід, у Крим, країни колишнього СРСР, передовсім у Росію та близькі до Росії європейські держави. Хто це може зробити?

1. Найперше і найшвидше – власники та менеджери приватних каналів, через максимальне поширення через супутник програм українською, російською та англійською. Тут союзники – наші посольства, торгово-промислові палати, інституції зовнішньо-економічної діяльності…

2. Світові ЗМІ, для представництв яких необхідно створити належні умови в Україні. Пропоную з 2005 року на базі УКРІНФОРМУ, де є відповідні приміщення створення своєрідного Міжнародного інформаційного центру. (Слава богу, попередня влада не встигла там побудувати ресторан).

3. Українські журналісти, блогери і просто активісти через визначення спільних принципів та механізмів діяльності (через документи саморегуляційного характеру) в інтернеті та соціальних мережах.

4. Лише тепер державні, у розумінні суспільні ЗМІ. Через відновлення системи радіо-іномовлення та створення тв-іномовлення.

Як бачимо, всі ці та інші завдання інформаційної політики не потребують НОВИХ СПЕЦІАЛЬНИХ ОРГАНІВ У СФЕРІ ЗМІ!

Повинні виконувати свої функції ДЕРЖТЕЛЕРАДІО, МЗС,НАЦРАДА… Дуже важлива роль приватних ЗМІ та власне, всіх журналістів. БРАКУЄ ЛИШЕ КООРДИНАЦІЇ.

Отож, координаційну функцію може виконувати КООРДИНАЦІЙНА РАДА З ПИТАНЬ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ, що діє як громадська інституція і куди входять як представники уповноважених державних так і приватних інституцій в системі ЗМІ.

Отож, два висновки нині модної дискусії: Юрій Стець може очолити такий координаційний орган; НОВЕ МІНІСТЕРСТВО ІНФОРМАЦІЇ НЕ ПОТРІБНЕ В ПРИНЦИПІ!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Микола Томенко
Микола Томенко
Громадський та політичний діяч України
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x