БлогиНіколи не використовував депутатство заради власних інтересів

Ніколи не використовував депутатство заради власних інтересів

-

- Advertisment -

Останнім часом з’явилось чимало спекулятивної інформації щодо мого депутатства та земельної комісії, яку я очолюю. Розставлю усі крапки над "і".

Депутатом Черкаської міської ради я став улітку 2014-го року, тоді як договори на оренду землі я отримав ще 2009-го. І оформив їх на 5 років. Відповідно до вимог закону, за 90 днів до закінчення терміну дії таких договорів, підприємець зобов’язаний звернутися до міськради з питанням щодо поновлення дозволів. Що я і зробив. Через події, які відбувалися у країні, міськрада не займалась розглядом цих договорів ледь не півтора року. І таких земельних питань за цей час накопичилось до п’ятисот. Увесь цей час я чекав їхнього розгляду, сплачуючи орендні платежі до міського бюджету. Коли на розгляд земельної комісії ці документи таки надійшли, я сам проголосував проти погодження мого проекту, тобто проти поновлення мені договорів (це підтверджують і додані нижче документи). Члени комісії озвучили пропозицію, відповідно до якої я маю оформити паспорти прив’язок на об’єкти. І я з такою позицією погодився. Бо вважаю, що усі підприємці мають право на роботу за рівних умов. Відтак – я, як і раніше, не порушив жодної норми закону, і погодився сплачувати до міського бюджету ще більше коштів.

Днями громадський активіст Євген Єзик звинуватив мене у лобіюванні своїх бізнес-інтересів за допомогою депутатського мандату. Поясню ще раз: депутати не отримують за свою роботу ані копійки. А подекуди (як і у моєму випадку) докладають свої кошти, час та неабиякі зусилля, аби повноцінно виконувати покладені на них функції. Про роботу на постійній основі і, відповідно, зарплату та підлеглих, у моєму випадку не йдеться. Це і я пояснив пану Єзику, зустрівшись із ним особисто. На доказ усіх своїх слів показав документи. Бо не терплю голослівних заяв. "Претензій немає" – сказав він мені. На тому й порозумілися. Єдине, що його збентежило – це те, що я, будучи депутатом, розглядаю і свої земельні питання. Та я як голова земельної комісії маю завдання і повноваження розглядати усі ці питання. А їх, між іншим, на розгляд комісії приносять коробами.

Я ніколи не зробив ані кроку, аби піти проти закону при розгляді питань та не натиснув на жоден важель впливу для ухвалення їх на свою користь. І це моя принципова позиція. До речі, запрошую охочих перевірити, наскільки чесно і прозоро ми працюємо, на наші засідання. Проходять вони щовівторка о 14 годині у 312-му кабінеті.

І наостанок про ЗМІ. Напередодні тему мого депутатства у поєднанні із головуванням на земельній комісії зачепили і на ресурсі vikka.ua. Цифри, подані в матеріалі, заплутали навіть мене: у заголовку йдеться про вісім кіосків, рішення по яких я начебто "проштовхую" в раді. Згодом вже про десять… Сподіваюсь, усе викладене вище дозволить журналісту, який готував матеріал, розібратися з усіма юридичними і моральними аспектами справи. І зробити висновки. Я з повагою ставлюсь до мас-медіа, але прошу подавати інформацію об’єктивно. І дотримуватись журналістської етики і щодо мене як громадянина, і щодо як до депутата.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Богдан Колядко
Богдан Колядко
депутат Черкаської міської ради
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x