додому Блоги Невдала поїздка з Черкас до Харкова: маршрутник-нелегал та викрадені речі

Невдала поїздка з Черкас до Харкова: маршрутник-нелегал та викрадені речі

0

30 грудня вже минулого року поїхали ми з донькою зустрічати Новий рік до тата. Поїзд до Харкова з Черкас скасували, зручних рейсів зі Сміли чи Києва для подорожі з дитиною не було (себто їхало усе десь глибокої ночі), тому вирішили їхати маршруткою. Спитала я в гугла, як доїхати, у пішій доступності було відправлення маршруток "Еліт-Експрес" Черкаси-Харків від МакДональдсу. Чому не з автостанції? Я про це подумала. Але з малою дитиною і речами туди близько, то чом би й ні. Забронювала два місця, щоб не заважати з дитиною сусідам, і радісно прийшла в призначений час до маршрутки.

Дитина дворічна, я точно знала, що на кожній зупинці будемо виходити, а тому вирішила, що всі речі покладу до багажного відділення, бо за нашої відсутності міг би прихопити хтось із пасажирів нашу сумку. Подавала багаж водієві зі словами: "Поставте в кінець, будь ласка, нам до кінцевої". Він і поклав. В кінець. До кінцевої. Маршрутка постійно ламалася. Постійно зупинялися її лагодити. Мороз надворі. Пічка не працює, сидять пасажири з відчиненими автоматично дверима, поки водій щось лагодить, потім півгодини нагрівають ту маршрутку теплом свого дихання, а тут – хоп, знову поломка, зупинка, автоматично відчинені двері. І ми такі з дитиною, зате на двох місцях, як королівни. Зупинки не на цивілізованих заправках, а десь посеред рибного ринку, куди через всю ту рибу і калюжі треба плентатися на базарний туалет.

І от – Полтава. Поки ми з дитиною гріємось, бігаючи неподалік, водій вкотре лагодить маршрутку, до нього приходить мужик. Каже: "Мені передавали посилку до Полтави". Водій: "Ні, в мене було дві посилки до Полтави, я їх уже віддав". Мужик: "Та ні, мені прислали СМС із номером Вашої маршрутки". Водій: "А що ж у тій передачі?". Мужик: "Сумка темно-синя". Водій: "Темно-синіх нема, є тільки чорні". Мужик: "Ну давайте чорну?". Водій: "Вам яку – середню чи велику?". Мужик: "Та давайте середню", Водій: "З Вас 50 грн.". І все. Мужик пішов із нашою сумкою.

Я цього всього не чула. Це вже таке пояснення водій давав поліції, коли ми зрозуміли, що приїхали без багажу. З собою в салон я брала тільки воду, гроші і печиво, бо це легко нести, коли несеш дитину. Документи, подарунки під ялинку дитині та нам з чоловіком, предмети гігієни, одяг всіх нас трьох, цифрова техніка і зарядні пристрої – все було продано за 50 грн. нашим водієм у Полтаві. Ми звернулись до диспетчера. Вона мені сказала: "Дєвушка, прі чом здєсь я?" Позвонили директору цього водія. Він послав на "х".

У поліції з'ясувалось: у "Еліт-Експрес" водій не працює. Маршрутка не його. І не підприємства "Еліт-Експрес". "Подавайте в суд, я вам буду по 100 грн. в місяць виплачувати до кінця життя, бо я офіціально безробітний і майна в мене ніякого немає", – сказав водій.

Після довгих переговорів "директор" водія Вадим пообіцяв, що під його відповідальність водій нам відшкодує збитки до Різдва. На Різдво водій нам потелефонував. Сказав, що там більше не працює, і що взагалі директор пояснив йому, що це ми шахраї і розвели його як лоха. Це замість"Дякуємо, що скористались нашими авіалініями". Мені було б, мабуть, легше, якби в мене перепросили. Відшкодували принаймні гроші за проїзд на двох місцях.

31 грудня, коли всі люди прикрашають ялинку і стругають олів'є, ми в незнайомому місті скуповували білизну-зубні пасти-шампуні-одяг. Ми їхали не на один тиждень, тому взяли з собою з дому практично все. Я знаю, що речі крадуть і на автостанціях, і в аеропортах, і взагалі з квартир. Ми не одні втрапили в халепу. Чоловік посміявся: "Добре, що вкрали речі, а не вас", та й усе.

Давно хотіла обновити гардероб, але я хочу жити в безпечному місті. Щоб з мого міста не виїжджали нелегальні несправні маршрутки без даних про перевізника з неадекватними безробітними водіями. Я свою ціну за ту поїздку сплатила, що могла полетіти чартером. Хочу, щоб і той нахаба, який незаконно возить безкарно людей із центру міста, сплатив свою ціну. Податки, бажано, а не хабар. Тому звертатимусь в усі інстанції.

Не особливо вірю в справедливість, але зроблю хоч щось, аби жити в безпечному місті. На фото водій. Раптом він буде влаштовуватись до вас на роботу, то будьте пильними. Обкраде пасажирів, як мене, матимете тоді клопіт.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version