додому Блоги Не ту країну назвали Гондурасом, або Коли помирає демократія…

Не ту країну назвали Гондурасом, або Коли помирає демократія…

0

Вибори, про які так довго говорили, нарешті завершились. І, попри запевнення експертів Комітету виборців України, не були вони ні прозорими, ні чесними. Своє чорне єство за той короткий проміжок часу, який закон виділив на останню виборчу кампанію, встигли показати і виконавча влада, і правоохоронні органи і ледь не всі основні учасники перегонів. Одні, користуючись своїм службовим становищем, під час агітації щосили використовували адмінресурс. Інші, із тих, що отримують міліцейську зарплату, навпаки, нехтуючи своїми службовими обов’язками, дозволяв бандюкам влаштовувати «бєзпрєдел» безпосередньо під час визначення результатів голосування. Так, у Смілі бритоголові пацани взяли у щільне кільце ТВК і не допустили на засідання комісії жодного представника демократичних сил. Блокада тривала доти, доки не були оголошені результати голосування. У той же час другий загін бандюків закрив у кабінеті голову Смілянської райради Мар’яну Герасименко. Кому і навіщо це було потрібно, і чому наша доблесна міліція і палець об палець не вдарила, аби припинити злодіяння? Здогадайтесь із трьох раз. Тож, панове офіцери, не тим ви, хлопці, служите. Не дивлячись на явну «перевагу темних сил», про що я вже говорив на цьому ж блозі напередодні виборів, не далеко той час, коли за вчинене доведеться відповідати. Бо питома вага протескного електорату має тенденцію до збільшення. Не дарма ж на Заході України різко зросла популярність ультраправої, радикально налаштованої «Свободи» Тягнибока. Західна Україна завжди була попереду у сенсі громадсько-політичного розвитку. А це значить, що дуже скоро невдоволення політикою правлячої партії почне виявляться і у центрі та й у інших регіонах країни. А як це буде проявлятись, кожний регіон вирішить сам. Не зная як хто, а я добре пам’ятаю Черкаси часів акції «Україна без Кучми».

Втім, поживемо – побачимо. А от результати «демократичних» виборів вражають. У області, ні сіло ні впало перпемогли представник правлячої партії, хоча Черкащина за 19 останніх років на виборах стоїчно «прокидала»

діючу владу. Власне, виключенням є тільки вибори Президента України, коли область у піку Кучмі, підтримала кандидатуру Кравчука. Більшість у облраді, а відтак і влада у регіоні буде «біло-синя». Так само не сподівано чималу підтримку на виборах у Черкасах здобули Вільні Демократи, які набрали більше голосців ніж «Батьківщина» і Партія регіонів.

Втім, Черкаси, схоже, і після виборів залишаться «гарячою» точкою на карті області. Бо процес розподілу влади у Черкаській міськраді, з огляду на те, що жодна із трьох політсил, які отримали більше 10 відсотків голосів виборців, не здобула вирішальної більшості. А значить у міськраді Черкас знову буде «весело». Щопрада ці «веселощі» для рядових черкащан, напевне обертатимуться на сльози. Так і хочеться спитати у черкащан, ну, вибрали. А що тепер?

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version