БлогиНе роби собі кумира

Не роби собі кумира

-

- Advertisment -

Спостерігаю серед українців тенденцію, яка мені дуже не подобається. Зокрема, серед ФБ-друзів, яких добре знаю і поважаю у реальному житті.

Неприязнь до когось із кандидатів поступово переростає у ненависть. А тепер ненависть до одного переростає у закоханість в його опонента.

Тверезомисляча ще вчора людина раптом починає наділяти опонента свого "ворога" достоїнствами, яких апріорі не існує. Або впритул не бачити його очевидних недоліків.

Незалежно від виборів раджу прочитати книжку "Мислення за принципом "чорної скриньки". Вона присвячена типовим розумовим помилкам, які допускають люди, і методам, як їх можна уникати.

Так от, в книзі описується одне відоме дослідження американських психологів. Якась провидиця передбачила кінець світу і сформувала секту своїх послідовників. Кількадесят осіб. Вона проповідувала, що у той день, коли станеться кінець світу (здається, потоп) за вірними її вченню людьми прилетить у визначене місце космічний корабель і врятує їх.

Двом психологам вдалося вступити до секти. І напередодні кінця світу разом з кількома десятками людей, які покинули свої родини і майно, вирушити у визначене для порятунку місце.

Все товариство протягом доби неперервно молилося і виглядало в небі рятівний корабель.

Кінець світу минув. Корабель не прилетів. Нічого не сталося.

Напевне, сектанти мали б розвіритися в своїй проповідниці? Адже нічого з того, що вона обіцяла, не відбулося.

Але сталося все навпаки! Вони ще більше згуртувалися довкола неї і віра в неї стала безмежна.

Щоб проігнорувати реальність вони собі вигадали пояснення – це саме молитви їхнього вождя відвернули кінець світу!

Коли ми творимо собі кумира з людини лише через те, що вона "ворог мого ворога", ми прирікаємо себе на неминуче і болісне розчарування. А коли півкраїни страждають від розчарування, вся країна опускається в депресію. Це погано.

Так, одна особистість може об'єднати націю, надихнути її ідеєю і повести в інше майбутнє. Історія знає такі приклади – Напелеон, Гітлер, Черчіль, Мандела і багато інших.

Але таких особистостей серед наших учасників президентських перегонів немає.

Давайте спокійно робити свій вибір і розуміти, що дива не станеться. Давайте не ігнорувати реальність. Кожен із кандидатів недоліків має значно більше, ніж чеснот. Тому треба кожному з нас робити свою роботу і змінювати куточок світу довкола себе на краще. Так змінюватиметься і країна.

І уважно озиратися довкола – шукати справжніх лідерів. Яких ми обиратимемо за їхні переваги, а не через вади їхніх опонентів.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій Одарич
Сергій Одарич
колишній міський голова Черкас
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x