БлогиНардеп Зубик почав виборчу кампанію. І чого б це...

Нардеп Зубик почав виборчу кампанію. І чого б це раптом? Грядуть нові вибори?

-

- Advertisment -

На очах у всієї країни в українському парламенті назріває чергова політична криза. Парламентська опозиція бореться за призначення перевиборів у п’яти проблемних округах, вибори у яких було зухвало зірвано не без участі діючої влади та правоохоронних структур. Цьому завзято протистоїть правляча більшість. Жорсткий клінч між владою і опозицією цілком здатний спровокувати перевибори парламенту.

Називати більшістю депутатську збірну у складі регіоналів, комуністів, мажортарників та «тушок» було б пафосно. Не раз вже було так, що за для ухвалення принципово важливих для влади рішень, більшість не могла зібрати необхідну кількість голосів. Це незаперечно свідчить про загострення протиріч між різними групами «більшовиків» і неспроможність їх керівної сили – Партії регіонів, тримати процес під контролем.

Цього разу каменем спотикання між ворожими політичними таборами у Верховній Раді є дата проведення перевиборів. Регіонали, прикриваючись бажанням виконати вимоги Євросоюзу щодо організації перевиборів, затято прагнуть призначити дату перевиборів на серпень. Опозиція не менш затято не погоджується, бо розуміє, що явка на вибори у серпні буде рекордно малою. А це у свою чергу створює реальну загрозу фальшування. Формула: чим більша явка виборців – тим менше можливості сфальшувати результати виборів, вже не раз доводила свою слушність. Тому опозиціонери і вимагають призначити вибори на жовтень, тобто на той місяць, у який явка виборців традиційно найвища. Ні один ні інший табір не збирається поступатись, і скоріше за все запекло відстоюватиме власну позицію, б’ючись до останнього набою.

Це й створює вибухову ситуацію. У будь який момент опозиція може застосувати свою головну зброю – розпуск парламенту. Не боюсь повторитись, якщо вчергове нагадаю, що чим ближче до осені, то протистояння у Раді наростатиме.

Але й тут є своє «але». Перемога опозиції можлива тільки за умови якнайшвидшого погодження єдиного кандидата у Президенти. Як тільки Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок та Віталій Клічко назвуть його ім’я, для Януковича настануть чорні дні. На фоні загальної нелюбові до діючого Президента, більшість українських виборців згуртуються навколо єдиного кандидата. І його рейтинг зростатиме пропорційно до падіння рейтингу Президента. Фактично, процес втрати контролю над владою в країні з боку Януковича стане незворотнім. А тут на додачу ще і Юрій Луценко, що як Пилип із конопель вискочив на публіку і втрапив у самісінький вир політичних подій зі своєю «Третьою республікою». Заявлені політиком і вчорашнім політв’язнем амбіції не малі. Як він сам заявив на центральному телебаченні, головна мета громадянського руху «Третя республіка» – створення потужної хвилі громадянських протестів, направлених на повалення існуючого режиму. У 2006-му році Луценко до смерті налякав прем’єра Януковича обіцянкою провести антикорупційний всеукраїнський марш, якщо Янукович не погодиться на перевибори Ради. Спочатку Янукович публічно лякав українців, погрожуючи застосуванням проти учасників маршу «жорстких заходів». Та українці пам’ятають, що сталось. Наляканий можливим розмахом маршу, Янукович капітулював. Так може відбутись і тепер. Юрби розгніваних і голодних людей скидали із престолів і не таких тиранів.

Розсаджуючи своїх політичних конкурентів по тюрмах і душачи свободу він сам довів політичну ситуацію в країні до ручки. Зараз він, як легковажний автолюбитель, який розігнав автомобіль на вкритій льодом дорозі, і намагається лавірувати між перешкодами, які раз-по-раз виникають на шляху. І кожний наступний маневр може стати фатальним…

Лакмусовим папірцем, який показує, що замість перевиборів на п’яти округах країна може отримати перевибори Ради в купі із Президентом є активізація декого із мажоритарників. Раптово любити виборців почав нардеп Зубик, що переміг на одному із черкаських округів. Він вже їздить по округу і роздає виборцям подарунки. І чого б це раптом, якщо до чергових парламентських виборів, як до Києва рачки? Пригадуєте стратегію і тактику Зубика, продемонстровану на останніх виборах? У виборчу кампанію він вступив за місяць до дня голосування і … здобув переконливу перемогу. То що, до загальних перевиборів залишився місяць?

Не відстає від Зубика і пані Жуковська. В Черкасах вже відкрито говорять про те, що леді Жу останнім часом перехопила тактику Зубика. Допоможе їй це у боротьбі із фаворитом Черкас Миколою Булатецьким? Хтозна. А за черкащан щиро радію. Багато хто зможе дещо поправити сімейний фінансовий стан.

А от Богдан Губський, який на недавніх виборах розпочинав кампанію за довго до початку виборів, нині ніякої активності не виявляє. Його вірний прес-секретар вже вірою і правдою служить новій владі Черкас. Богдан Губський більше не горить бажанням балотуватись у парламент? Витратити астрономічну суму на виборчу кампанію і пролетіть як фанера над Парижем? – Хто ж здатний забути гіркий досвід і знову наступити на ті ж граблі? І їжаку ясно, що Губський вже не гравець. Зійшов із дистанції.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

У Черкасах з одного із пляжів вивезли причип сміття

Із пляжу «Дакхнівський» комунальники вивезли причип сміття. Про це повідомляє Дирекція парків. За словами комунальників, відвідувачі наскладували там величезні купи...

У Черкасах за місяць народилося 86 немовлят

У квітні в міському пологовому будинку Черкас на світ з'явилося 86 немовлят, з них одна пара – двійнята. Про...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x