БлогиМіліція із народом?! – ДЗУСЬКИ!

Міліція із народом?! – ДЗУСЬКИ!

-

- Advertisment -

65 ВІДСОТКІВ МІЛІЦІОНЕРІВ ВВАЖАЮТЬ ТОРТУРИ НОРМАЛЬНИМ МЕТОДОМ РОЗКРИТТЯ ЗЛОЧИНІВ.

Народ із таким методом категорично незгодний.

Накал антиміліцейського народного гніву дійшов до точки кипіння.

Ще трохи, і може статись непоправне. Якщо влада жорсткими методами не змусить міліцейську братію шанувати у цій країні право, закон і громаду, то розбурханий люд візьметься за вила і сам почне «виховувати» міліціонерів на свій розсуд.

Події у Врадіївці та викликана ними могутня хвиля народного обурення, що прокотилась країною, не оминувши Черкащину, тому доказ.

Міліція, що за вказівкою влади неодноразово вдавалась до відвертого бадитизму ( у цьому можна було не раз пересвідчитись і до виборів, і під час них, і після), тепер вважає, що їй МОЖНА ВСЕ. Із правоохоронної структури міліція на наших очах перетворилась на озброєний загін штурмовиків, що обслуговують владу і ПЛЮЮТЬ НА ПРАВО ТА ЗАКОН. Віддтак багато хто із людей у мундирах вважає, що в обмін на послуги влада закриватиме очі на будь-які їхні злочини.

«Врадіївська хвиля»

У Врадіївці (Миколаївщина) так і сталось. Обласна і центральна влада, а також місцеве і центральне міліцейське керівництво ігнорували той факт, що двоє міліціонерів згвалтували місцеву жительку. Зрештою розгнівані міліцейським «бєспрєдєлом» врадіївчани взяли штурмом райвідділок міліції. На даний час обидва гвалтівники у погонах та начальник райвіддлку, що покривав сексуальні «подвиги» підлеглих, затримані. Та ніхто не сумнівається у тому, що бандитів у формі у будь-яку мить можуть «відмазати».

Врадіївські події викликали ланцюгову реакцію. По всій країні прокотилась хвиля мітингів на підтримку врадіївчан. Не оминула вона і Черкащину. Такий мітинг нещодавно пройшов в Умані. А в Черкасах їх було аж два, причому один зовсім аполітичний. У боротьбі за свої соціальні права, які утискає влада і її «пси розправи», як правоохоронців назвав екс-міністр Міністерства внутрішніх справ Юрій Луценко, українська спільнота почала консолідуватись у один кулак.

«Як екс-міністр МВС, я публічно оцінюю бунт людей у Врадіївці, як колективну самооборону. Тому вважаю за необхідне говорити про припинення будь-якого кримінального переслідування, бо фактично без цього люди не могли б жити в безпеці», – сказав він у коментарі телеканалу новин «24».

Не міліція, а гестапівська катівня

Пересічні райвідділки міліції в Україні вже перетворились на гестапівські катівні. Яскравим свідченням цього є нещодавно опубліковано збірник “Права людини в діяльності української міліції – 2012”. На думку авторів, в Україні, попри заперечення вищих чинів МВС, правоохоронці широко застосовують тортури. «Межу міліцейської жорстокості встановила пасивність прокуратури та байдужість судової системи», – запевняють вони. За даними соціологічного дослідження, проведеного Харківським інститутом соціальних досліджень, 65% опитаних міліціонерів вважають, що тортури – ефективний засіб розкриття злочину, а 40% вважають, що катування – припустимий вид покарання. Конфіденційні бесіди з міліціонерами свідчать: незаконне насильство стало частиною міліцейської субкультури, і його вони розцінюють, як невід’ємну складову своєї професійної діяльності.

За даними правозахисних організацій, кількість скарг громадян на перевищення влади міліціонерами упродовж минулого року і у порівняннні із статистичними даними «помаранчевої п’ятирічки» зросла у п’ять разів (!) і досягла сумних показників 2004 року. У останній рік правління Кучмии кількість скарг на дії міліціонерів сягла мільйона. За часів «помаранчевої» влади мільйон скарг набіг за п’ять років. Протягом минулого року кількість скарг громадян на неправомірні дії міліціонерів знову доросла до мільйона. І це тільки вершина айсбергу, бо далеко не всі потерпілі скаржаться на злочинні дії міліціонерів. Хтось боїться переслідування, а хтось просто не вірить у те, що його волання почуюють.

Кілька «подвигів» черкаської міліції

Не випадає із обойми і черкаська міліція. Ось лише кілька міліцейських «подвигів», які наочно свідчать про бурхливий процес переродження правоохоронного органу на бандитську структуру.

Влітку минулого року черкаська міліція, явно за вказівкою влади, протиправно і протизаконно розігнала мовний майдан. Не дивлячись на те, що рішення суду про ліквідацію мовного наметового містечка у міліції не було, міліціонери діяли жорстко. Били учасників майдану, ламали їм кістки, а намети банально вкрали. Так, наприклад, сталось із наметом, що є власністю депутатата облради Володимира Греся. Після того, як намет був захоплений працівниками міліції, він безсліддно зник.

У цьому році менти разом із бандюками не пропускали на сесії облради не тільки представників громадськості, але й журналістів та навіть депутатів Черкаської обласної ради та Верховної Ради України. А потім на прес-конференції міліцейське керівництво області, позичаючи у сірка очі, натхненно брехало журналістам, що їм це все наснилося.

У лютому менти із Придніпровського РВ УМВС засвітились у сексуальному скандалі. П’ятеро дівчат їх офіційно звинуватили у сексуальних домаганнях, яким їх було піддано міліціонерами у стінах райвідділку. ДОСІ ЖОДНИЙ ІЗ ФІГУРАНТІВ СКАНДАЛУ ЖОДНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ НЕ ПОНІС. Відкрито два кримінальних провадження. Одне за фактом сексуальних домагань та погроз згвалтування, а інше, за абсолютно надуманими підставами, проти однієї із жертв міліцейськиїх домагань. Керівництво УМВС в Черкаській області ситуацію досі не прокоментувало, зате у стінах обласного управління міліції дівчат натужно «умовляли» написати відмовні заяви. Не радує і позиція прокуратури. Працівники міської прокуратури відмовлялись приймати у дівчат заяви, і у той же час погодили придніпровським ментам відкриття кримінального провадження проти однієї із жертв їхньої ж сваволі. Офіційно

міська прокуратура запевняє у тому, що розслідування фактів перевищення службових повноважень міліціонерами Придніпровки ведеться неупереджено і об’єктивно. Тим часом, із неофіційних джерел відомо, що слідчий прокуратури ще два місяці тому «переконав» чотирьох із п’яти жертв домагань відмовитись від раніше поданих свідчень проти міліціонерів. За для цього слідчий зібрав дівчат на пірсі черкаського річпорту. І під тихий плюскіт хвиль, крики чайок та під диктовку слідчого, дівчата, буцімто, написали відмовні заяви. Є серерд прокуроських слідчих особи із неординарним мисленням. Вражений. Як там у Леся Подерев’янського? – «Ну, прямо рамантізмом повєяло, і Байроном набз… трохи»…Слідчий – «рамантік». Респект і уважуха.

У квітні цього року під час одного із мітингів опозиції, по центру Черкас розгулювали молодики у футболках із напсом: «Бий жидів». Скандальний інцидент міліція безрезультатно розслідує вже четвертий місяць. Чи не тому, що молоді антисеміти одягали ці футболки у наметі із символікою Партії регіонів?

Висновок

Все вищевказане свідчить про те, що не тільки міліція, але й вся правоохоронна система разом із судочинством потребують негайного і кардинального реформування. І якщо влада нічого у цьому напрямку не зробить, то все це реформує сам народ. У якийсь момент розбурханий люд візьметься за вила і сам почне «виховувати» правоохоронців і суддів, що покривають міліцейське свавілля на свій смак і розсуд.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x