БлогиМи "вбиваємо" довідку-рахунок – королеву корупції в ДАІ

Ми "вбиваємо" довідку-рахунок – королеву корупції в ДАІ

-

- Advertisment -

До уваги автовласників! Від сьогодні ми "вбиваємо" довідку-рахунок – королеву корупції в ДАІ, годувальницю не одного покоління даїшників – "довідка-рахунок" – наказала довго жити!

Сьогодні, нарешті, склалися усі умови. Ліквідовано ДАІ, МРЕВ – створені Сервісні Центри МВС, змінено процедури – підготовлено купу підзаконних нормативних змін… І ось сьогодні вніс Постанову до Кабінету Міністрів і був активно підтриманий: використання довідок-рахунків при оформленні автомобілів СКАСОВАНО!

Головна новина: тепер при оформленні автомобіля у Сервісному Центрі МВС продавцю і покупцю достатньо підписати договір купівлі-продажу у будь-якому сервісному центрі України у присутності адміністратора, який засвідчить особи учасників угоди на підставі їх документів. Засвідчить – безкоштовно!

ПАМ'ЯТАЄТЕ ЯК БУЛО? ЯК ЖИЛА ЦЯ ГІДРА, НЕЗВАЖАЮЧИ НА ПОСТІЙНЕ відрубування голів?!:

Я думаю, немає в країні автовласника, який би хоч раз не заплатив у ДАІ, крім обов'язкових платежів (близько 500 гривень), ще додаткову тисячу гривень спритній людині (не у формі). Ця людина дивилася документи, що засвідчують особи продавця і покупця і давала про це заповітну довідку на номерному бланку встановленого зразка та виготовленого на державному поліграфкомбінаті. Приватна особа продавала номерну державну довідку-рахунок за ринковою ціною, не зазначену в жодному нормативному документі. Але без неї ДАІ автомобіль не реєструвала!

А знаєте, де приватна особа брала номерні бланки суворої звітності? Так в ДАІ ж!

ДАІ замовляло номерні бланки "Довідка-рахунок" ДП "Поліграфкомбінат"Україна" і за собівартістю (донедавна – 29 грн.04 коп., а тепер і зовсім 12 грн) продавало ПРИВАТНИМ фірмам. І все відповідало законним порядкам і правилам…

Різниця у вартості – прибуток компанії. У компанію, зрозуміло, входило і ДАІ – по всій вертикалі, оскільки бланки безперебійно і у потрібній кількості отримували тільки ті фірми, які добре ділилися.

Гугл за 0,39 секунди знаходить 456000 пропозицій оформити довідку-рахунок. Вартість – від 599 до 2000 гривень. Час оформлення від 10 хвилин до півгодини.

Разом в середньому тисячу-півтори гривень З КОЖНОГО бланка!

При цьому, зрозуміло, не всі фірми отримували дозвіл ДАІ на право займатися цим захоплюючим бізнесом, а тільки "правильні"…

І все відповідало законним порядкам і правилам…

Ми садили у в'язницю, звільняли весь особовий склад МРЕВ – не допомагало…

Необхідні були тільки системні зміни у порядку – і ось сьогодні – свято – все готово!

Корупційна можливість обдирати автолюбителів через довідки-рахунки – знищена як клас!

Від сьогодні для реєстрації автомобіля на нового власника достатньо:

– підписати договір купівлі-продажу (дарування) продавцем і покупцем особисто в будь-якому (!) Сервісному Центрі МВС України у присутності адміністратора Центру за пред'явленням документа, що посвідчує особу. Вартість послуги – тільки обов'язкові платежі, встановлені законом;

– нотаріально засвідчити договір купівлі-продажу та надати його в будь-який (!) Сервісний Центр України. Оплата обов'язкових платежів плюс послуги нотаріуса.

– для покупців нових автомобілів у салонах (в юридичної особи) достатньо надати в Сервісний Центр договір, засвідчений печаткою продавця і свої документи. Оплата обов'язкових платежів, встановлених законом.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Арсен Аваков
Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x