додому Блоги Мер Черкас зробив все, щоб не декомунізувати місто насправді

Мер Черкас зробив все, щоб не декомунізувати місто насправді

0

Щодо декомунізації в Черкасах

Надсилав свої пропозиції, які базувались на трьох основних принципових засадах:

1) за основу було взято пропозиції топонімічної комісії;

2) окремі назви, які пропонувалось давати на честь конкретних загиблих бійців, я пропонував називати на честь підрозділів чи збірних понять російсько-української війни (90-го десантного батальйону, Військових лікарів тощо);

3) окремі пропозиції стосувались саме вшанування видатних націоналістів-державників: Олени Теліги, Юрія Іллєнка, Анатолія Лупиноса, Степана Бандери тощо.

Анатолій Бондаренко зробив все, щоб не декомунізувати місто насправді.

По-перше змінено не всі топоніми. По-друге (і найголовніше) відповідне розпорядження було підписане 22 лютого, в той час, коли відповідний Закон зобов'язував його ухвалити рішення про перейменування до 21 лютого.

Тож нині це розпорядження міського голови, як він, певно, і хотів, має сумнівну юридичну силу. Нині вся надія на перейменування комунізованих черкаських топонімів лежить на голові Черкаської ОДА.

По-третє, Анатолій Бондаренко, попри мої заклики та нагадування, знехтував настановами виборців "Свободи". Саме тих виборців, що більшістю своєю підтримали його у другому турі виборів на посаду міського голови.

Відтепер, коли крісло вже фізично під ним, а не у мріях, Анатолієві Бондаренку вже нецікаві виборці-націоналісти, тож їхньої думки він нині не потребує. Невдячність чи погані арифметичні здібності рухають Анатолієм Васильовичем? Якщо з першим зарадять самі виборці, то з другим я можу допомогти.

Отже рахуємо: виборців, що віддали голос за "Свободу" на виборах до Черкаської міської ради – 7099 осіб.

Виборців, що проголосували за Анатолія Бондаренка у першому турі виборів на посаду міського голови – 9836 осіб (для порівняння з другим туром).
Виборців, що проголосували за Анатолія Бондаренка у другому турі виборів на посаду міського голови – 29594 особи.

Виборців, що проголосували за Сергія Одарича у другому турі виборів на посаду міського голови – 27553 особи.

Різниця між Бондаренком і Одаричем в другому турі – 2041 голосів на користь Бондаренка.

Тож завдяки зокрема виборцям-націоналістам, виборцям "Свободи", Анатолій Бондаренко отримав ту омріяну посаду, на якій миттєво забув про них. Сьогодні ігноруються пропозиції щодо перейменувань вулиць, завтра ігноруватимуться пропозиції з розвитку Черкас, подані свободівцями, як ігнорував їх минулого скликання "батько для своїх депутатів" Олександр Радуцький.

В якості післямови додам, що відтепер не бачу особливої різниці у дотриманні слова й позиції між нинішнім та колишнім очільниками міста. Також хочу наголосити, що моя позиція є приватною думкою і не може вважатись офіційною позицією партійної організації.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version