БлогиМало носити вишиванку і називати себе "людиною Майдану" (відповідь...

Мало носити вишиванку і називати себе "людиною Майдану" (відповідь Ковалю)

-

- Advertisment -

Нарешті громіздка бюрократична машина в обличчі Віталія Коваля почала щось відповідати на закиди громадськості – з’явилися статті на сайті ОДА та в місцевих ЗМІ. Шкода, що вся відповідь пана Коваля не по суті поставлених претензій, а зводиться до "а хто ви такі?". Так от, у мене нема офіційного сайту, але оскільки вже моє прізвище згадується, то маю право теж висловитися щодо цих претензій.

1. Дякувати Богу, ми змусили Віталія почитати Вікіпедію, що все само по собі є позитивом 🙂 Я то про значення слова "люстрація" розповідала ще наприкінці лютого, на першій прес-конференції люстраційного комітету. Але ж не до того тоді було Ковалю, мабуть, треба було за посаду домовлятися! І все правильно він пише про люстрацію, але є одне але: незрозуміло, звідки взяв заступник голови ОДА, що люстрація сьогодні має стосуватися лише "людей Януковича"! І це основна проблема "помаранчевих чиновників", які тепер називають себе "людьми Майдану".

Гей, панове, ви – такі ж "колишні", як і януковичівські. Бо всі перкрасно пам’ятають, що за вашого управління також цвіла корупція, кумівство і безправ'я. І якщо до вас немає автоматичних вимог про звільнення, то це зовсім не означає, що є автоматична довіра і право називатися новою владою. Тому перестаньте, пане Коваль, прикриватися Майданом, як щитом! Майдан стояв за зміну системи, за прозору і відкриту до людей політику. Судити вас будуть по справах ваших, а претензії до вас великі і обґрунтовані: обман представників громадськості, лобіювання своїх людей на посади, непрозорість конкурсів, системне ігнорування права на інформацію. За бажанням, по кожній можу надати окреме обґрунтування.

2. Щодо претензій до "комітету", то вони взагалі видаються мені смішними. Типу: я ось при посаді, а ви хто такі? де ваша печатка? Так, Черкаський громадський люстраційний комітет не є зареєстрованою ГО, і не буде нею. Бо справжньою люстрацією має займатися державний орган, якого поки що не існує. Так, ми самі взяли на себе обов'язок слідкувати за старими та новими чиновниками, визначати їхню доброчесність. І цього нам, громадянам України, ніхто заборонити не може. А щодо авторитету у суспільстві, то не Віталію Ковалю про це судити. Мірятися з ним ми в будь-якому разі не будемо, бо комплексів щодо цього не маємо 😉

Отже, попри всі закидони, ми продовжуємо свою діяльність до ухвалення закону "Про очищення влади", який, до речі, передбачає перевірку ВСІХ чиновників. Тоді от Віталію Володимировичу доведеться пояснювати (і зовсім не нам!), як при зарплатні 48 тис. грн за рік він купив авто Мазда 2012 року випуску, яке коштує більше 200 тис. грн. І чи не при посаді керівника управління у справах сім’ї" молоді та спорту він узяв кредит у Фонді молодіжного будівництва, який виплачує ще досі.

Всі ці прості питання випливають просто при вивченні декларації, опублікованій на сайті ОДА. Але ми їх не задаємо пану Ковалю, бо ми ж не слідчий комітет, ми просто пропонуємо громадськості самій зробити висновки. А для нас було б достатньо просто якісної роботи Віталія Коваля на своїй посаді і прикладання зусиль для перетворення обласної влади на дійсно відкриту структуру. Натомість саме він чомусь "ставить палки в колеса" усім нашим ініціативам. То чого тепер ображатися, що йому пред’являють претензії? Мало носити вишиванку і називати себе "людиною Майдану" – потрібно впроваджувати в життя нові принципи роботи.

3. Щодо інших організацій, то, звичайно, вони мають самі говорити за себе. Я додам лише, що зараз ведеться робота за принципом "розподіляй і володарюй", які за всіх часів застосовувала влада до ГО – комусь пообіцяти одне, іншому дати інше, потиснути руки одним, нацькувати на них других. А назагал видати, що бунтують кілька неадекватних персон (найнятих Тулубом!), а з іншими – мир та злагода. Я не знаю, чи спрацює така тактика цього разу. Але в п’ятницю під ОДА було з десяток організацій! І я точно знаю, що чиновникам дуже дискомфортно працювати з людьми, яким від них нічого не потрібно: ні грошей, ні посад, ні приміщень, ні ресурсів. І я вірю, що нові, молоді ГО, народжені Майданом, доведуть, що вони саме такі. І що принципи для них важливіші за ймовірні солодкі "пряники" влади чи особисті стосунки з можновладцями.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікторія Феофілова
Вікторія Феофілова
громадська активістка
- Advertisement -

На Дніпровській водоочисній станції оновлюють фільтри

«Черкасиводоканал» продовжує проводити роботи із удосконалення технологічних процесів підприємства. Про це повідомляє Черкаська міська рада. Зараз на Дніпровській водоочисній станції...

У Черкасах працюють над створенням кризового центру

У Черкасах триває ремонт у приміщенні для майбутнього кризового центру. Роботи оглянули міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та його...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x