БлогиКорупція набирає обертів

Корупція набирає обертів

-

- Advertisment -

Виникла парадоксальна ситуація: Уряд вперто бореться з корупцією, звітує про "ламання хребта", "руйнування піраміди", "знищення її на макрорівні", а корупція все одно живе, мало того, набирає обертів…

Звітуючи 6 червня 2014 року у Верховній Раді про 100 днів діяльності Уряду, Арсеній Яценюк гордо заявив про те, що "у верхніх ешелонах вдалось досягнути того, що ми зруйнували піраміду корупції, де збирали з самого низу і несли на самий верх…". Я тоді назвав це найкращим жартом за 100 днів діяльності нового Кабміну і сказав, якщо Уряд і далі буде вірити, що воно корупцію "на верхах" ліквідувало, а залишилася вона лише "на низах", то корупція в Україні ніколи не буде подолана.

Зрозумівши, що парламент не зовсім вірить в урядове "подолання корупції", очільник Кабміну почав ще активніше з нею "боротися", пропонуючи нові антикорупційні ініціативи. І вже через півроку – 16 грудня 2014 оку – зробив нову гучну заяву про те, що корупцію на макрорівні викорінено. Виступаючи на конференції в Європейському політичному центрі у Брюсселі, А. Яценюк похвалився, що завдяки "жорсткому підходу" вдалося "повністю викорінити корупцію на макрорівні".

Очевидно, зрозумівши, що таким його заявам щось не дуже вірить публіка, втретє він похвалився "подоланням корупції" вже трохи вужчому колу слухачів. Так, у січні 2015 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на спільній з канцлером Німеччини Ангелою Меркель прес-конференції в Берліні заявив, що "ми досягли успіху у подоланні корупції в енергетичній сфері. У нас більше немає мільярдів доларів, які витікали в кишені українських олігархів…"

І от вчора Прем’єр-міністр, очевидно, нарешті зрозумів, що корупція саме у верхніх ешелонах і правоохоронних органах нікуди не зникла, я б сказав, навіть зросла. А тому він вчергове взявся "викорінювати корупційну складову" в правоохоронних органах, анонсувавши перевірки і чергові "кадрові чистки" в МВС, СБУ, ГПУ, ДФС тощо.

Щоб зберегти надію українського народу, все-таки варто залишити теоретичний шанс на те, що четверта спроба Арсенія Яценюка побороти корупцію принаймні на "вищих ешелонах", можливо, призведе до якогось результату.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Микола Томенко
Микола Томенко
Громадський та політичний діяч України
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x