додому Блоги Коли відбудуться перевибори?

Коли відбудуться перевибори?

0

Перевиборам Верховної Ради бути. Про це свідчить активізація опозиційних сил в парламенті та початок піар-кампанії одразу кількох політичних сил. Першими у бій ще не оголошених передвиборчих дебатів вступили комуністи. Борди із їхніми новими гаслами можна бачити скрізь в Україні, а лідер КПУ Петро Симоненко вже виголошує із парламентської трибуни політичні промови, штибу, «геть ганебну пенсійну реформу», «геть несправедливу реформу медицини» і тому подібне.

Ще на тому тижні лідери опозиції Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок заявили про наміри кликати народ на барикади. І зразу ж від слів перейшли до діла. Протестні акції під кодовою назвою, «Вставай, Україно!» вже пройшли в Ужгороді, Львові і Вінниці. Навіть зі скупих сюжетів теленовин зрозуміло, що на площі міст мітингувати виходила рекордна за останні два роки кількість людей. І це тільки початок. Далі політична активність громадян тільки зростатиме.

Останній виступ Олега Тягнибока у парламенті про те, що народ України вже повстає проти режиму Януковича, спровокував бійку. Нерви здали у реігоналів, які стіною посунули на Тягнибока. Свободівцям навкулачки довелось захищати свого лідера. Видно, що навіть нагадування про майбутню революцію тепер викликає у депутатів від ПР жах і лють і діє на них як червона ганчірка на бугая. А ще місяців зо три тому таке ж нагадування у них викликало лише іронічну посмішку, мовляв, хто там повставатиме. Тепер же ситуація кардинально змінилась. Настільки змінилась, що вони тепер вже заговорили про новий закон про вибори і перехід на мажоритарну систему. Розуміють, що тільки вона і дасть їм можливість зберегти себе у владі. А протягнута ними через Раду змішана система, яка забезпечила їм хоч і слабку, але парламентську більшість, вже навіть примарних надій на це не дає.

Умовно активність українців можна поділити на дві хвилі: весняна і осіння. Перша вже почалась. Її піком стане народне віче що наприкінці весни відбудеться у Києві, на участь у якому прибуде чимало громадян із різних куточків країни.

Ймовірно, за вимогами віча, парламентська опозиція продавить у Верховній Раді України рішення про розпуск парламенту і призначення перевиборів. Емоції на зібраннях битимуть ключем. Дуже ймовірні сутички між мітингувальниками і міліцією. Хочеться вірити, що ні одні ні інші (особливо інші) не переступатимуть межі дозволеного.

Логічно припустити, що перевибори призначать на осінь.

Літом народ традиційно піде у відпустки та копирсатиметься на городах. Нардепи підуть на канікули і включаться у виборчий процес. Восени українці знову включаться у політичні баталії. А наростання політичних пристрастей та найвищий пік протистояння влади і народу припаде на осінь. Так що Україну жде гаряча політична весна, спекотне політичне літо і пекуча політична осінь.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version