БлогиКоли відбудуться перевибори?

Коли відбудуться перевибори?

-

- Advertisment -

Перевиборам Верховної Ради бути. Про це свідчить активізація опозиційних сил в парламенті та початок піар-кампанії одразу кількох політичних сил. Першими у бій ще не оголошених передвиборчих дебатів вступили комуністи. Борди із їхніми новими гаслами можна бачити скрізь в Україні, а лідер КПУ Петро Симоненко вже виголошує із парламентської трибуни політичні промови, штибу, «геть ганебну пенсійну реформу», «геть несправедливу реформу медицини» і тому подібне.

Ще на тому тижні лідери опозиції Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок заявили про наміри кликати народ на барикади. І зразу ж від слів перейшли до діла. Протестні акції під кодовою назвою, «Вставай, Україно!» вже пройшли в Ужгороді, Львові і Вінниці. Навіть зі скупих сюжетів теленовин зрозуміло, що на площі міст мітингувати виходила рекордна за останні два роки кількість людей. І це тільки початок. Далі політична активність громадян тільки зростатиме.

Останній виступ Олега Тягнибока у парламенті про те, що народ України вже повстає проти режиму Януковича, спровокував бійку. Нерви здали у реігоналів, які стіною посунули на Тягнибока. Свободівцям навкулачки довелось захищати свого лідера. Видно, що навіть нагадування про майбутню революцію тепер викликає у депутатів від ПР жах і лють і діє на них як червона ганчірка на бугая. А ще місяців зо три тому таке ж нагадування у них викликало лише іронічну посмішку, мовляв, хто там повставатиме. Тепер же ситуація кардинально змінилась. Настільки змінилась, що вони тепер вже заговорили про новий закон про вибори і перехід на мажоритарну систему. Розуміють, що тільки вона і дасть їм можливість зберегти себе у владі. А протягнута ними через Раду змішана система, яка забезпечила їм хоч і слабку, але парламентську більшість, вже навіть примарних надій на це не дає.

Умовно активність українців можна поділити на дві хвилі: весняна і осіння. Перша вже почалась. Її піком стане народне віче що наприкінці весни відбудеться у Києві, на участь у якому прибуде чимало громадян із різних куточків країни.

Ймовірно, за вимогами віча, парламентська опозиція продавить у Верховній Раді України рішення про розпуск парламенту і призначення перевиборів. Емоції на зібраннях битимуть ключем. Дуже ймовірні сутички між мітингувальниками і міліцією. Хочеться вірити, що ні одні ні інші (особливо інші) не переступатимуть межі дозволеного.

Логічно припустити, що перевибори призначать на осінь.

Літом народ традиційно піде у відпустки та копирсатиметься на городах. Нардепи підуть на канікули і включаться у виборчий процес. Восени українці знову включаться у політичні баталії. А наростання політичних пристрастей та найвищий пік протистояння влади і народу припаде на осінь. Так що Україну жде гаряча політична весна, спекотне політичне літо і пекуча політична осінь.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

Депутат розповів про свою мрію: хоче створити у Черкасах приватний музей книг

Приватний музей книг мріє створити у Черкасах депутат Черкаської міської ради Нарек Казарян. Про це він написав на своїй...

“Дорожники” Черкащини вигадали нову схему проведення тендерів на утримання доріг?

Мільйони гривень віддали без конкурсів після того, як у тендерах публікували спотворені документи. Служба автомобільних доріг у Черкаській області...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x