додому Блоги Із спогадів з Революції Гідності

Із спогадів з Революції Гідності

0

Наш ранок починався о 8 вечора, адже вночі була найбільша потреба бути присутнім на барикадах. А коли ми з товаришем йшли митися і трішки поспати в мою холодну квартиру, то пряма трансляція з громадського не вимикалася аби за потреби вчасно піднятися по тривозі. З пакетами на ногах, замотаними скотчем з ребрами жорсткості кінцівками, хтось в шоломі, хтось без, із закацюблими брудними руками, тримаючими пластиковий стакан з чаєм… але ми булитакими щасливими. Щасливими від того, що Господь дарував нам другий шанс поборотися за нашу гідність і свободу і не змарнувати досягнення цієї революції, як це вже колись сталося в 2005 році.

– Віталію, ти залишаєшся?
– Так.
– Пообіцяй мені, що без мене не "полізеш" на передок, що будеш мирно протестувати, не кидатися цеглою. Не чіпай коктейлі. Я хочу тебе ще раз побачити живим і здоровим.
– Я тобі обіцяю, друже.
– Добре, я швидко. Годинку посплю, перевдягнуся, перемотаюся, і знову тут…

Сьогодні після насичених двох робочих тижнів я прокинувся і згадав ту шалену тілесну втому, яка була хронічною на Майдані. І, чомусь, вона приносила радість. Бо перебуваючи в стані соматичної лихоманки від морозу, психологічного стресу, від фізичної виснаженості і недоїдання, ми думали і мріяли тільки про одне і казали один одному: "Все в нас тільки починається…"

Світла пам'ять всім Героям, які полягли за ці роки, захищаючи нашу мрію, мрію про "сім'ю вольну, нову". Ми її здійснили, наш дорогий пророче Кобзарю. Нам це вдалося!!!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version