БлогиІноземна мова для маленького генія

Іноземна мова для маленького генія

-

- Advertisment -

Все частіше ми приходимо до висновку, що починати вивчати іноземну мову потрібно з дитинства.
На думку фахівців, подібні заняття необхідні малюкам через ряд причин. Так, раннє знайомство з іноземною (наприклад, з англійською) підготує дитину до вивчення мовних тонкощів у майбутньому. Крім того, ненав’язливе навчання мови сприяє розвитку у дошкільнят пам’яті, логіки, образного мислення та творчих здібностей.

Зі слів британського психолога Тоні Бьюзена "малюк має феноменальні здібності". Він вивчає мову набагато швидше ніж доросла людина. Близько 50% наших здібностей розвивається на протязі перших п`яти років. Це означає, що на протязі перших років життя дитини формуються основні структури, необхідні для навчання. Все інше, що людина пізнає в подальшому житті, буде будуватися на цьому фундаменті. Крім цього, в перші роки дитина здатна засвоювати фантастичний об’єм інформації. Весь подальший процес навчання буде будуватися навколо цього ядра. Кожна дитина – це потенційний геній, але здібності потрібно розвивати з перших років життя. Мозок дитини здатний сортувати та засвоювати інформацію втричі швидше ніж мозок дорослої людини.

Важливо також враховувати, що діти віком 4–6 років з легкістю сприймають і засвоюють фонетичні та граматичні конструкції англійської мови, здатні запам’ятовувати навіть більше інформації, ніж дорослі люди. Головне, в якій формі подається матеріал і як саме проходить процес навчання.

Зауважу, що дітям дошкільного віку не підійдуть звичайні заняття для школярів. Найефективнішими методиками навчання для маленьких є ті, що проходять в захоплюючій ігровій формі.

Не варто забувати, що у малят зовсім інша мотивація, ніж у дорослих. Їм ще невідомо прагнення до успіху, бажання до вдосконалення, дітей може зацікавити тільки одне — гра! Тому підкреслимо, що процес вивчення англійської мови у малюків піде значно легше, якщо він буде проходити у вигляді навчальної та розвиваючої гри. Вона повинна стимулювати у дитини візуальне і слухове сприйняття іноземної мови.

Під час гри-навчання слід використовувати мультфільми, оповідання, пісеньки, лічилки, вірші, рухливі ігри, змагання, веселі конкурси. Осягати ази спілкування англійською мовою маляті буде легше, беручи участь в невеликих сценках або спостерігаючи за грою лялькового театру.

Пісеньки, лічилки і вірші допомагають малюкам вивчати вимову, ритм мови, а також запам’ятовувати деякі ключові фрази в контексті. У процесі навчання дітей можуть також зацікавити і захопити книжки-розмальовки, яскраві картинки, кубики, різнокольорові олівці, фломастери та папір, а також фарби та іграшки.

Не варто чекати, що Ваш малюк почне активно будувати фрази і легко спілкуватися англійською.
Як я вже казала, у віці 3-4 років діти вчаться сприймати англійську мову на слух і виконувати прості команди вчителя. Ваше чадо зможе розповідати лише кілька віршиків, а також співати невигадливі пісеньки, знати основну лексику для спілкування. Погодьтеся, це не так уже й мало для дитини, яка ще зовсім недавно почала говорити рідною, головне, щоб дитина розуміла їх сенс і могла продемонструвати те, про що вона розповідає.

Дитячі пісеньки і лічилки англійською, які викладачі будуть розучувати з малюками, закладуть у їх свідомість основні граматичні структури, а веселі ігри дадуть навички спілкування та привчать до правильної англійської інтонації.

Завдання викладачів, які займаються навчанням дітей у віці 4 років, — домогтися формування довільної пам’яті й уваги у малят, розкриття їх творчих здібностей, становлення навички навчання у грі та активізації основних каналів сприйняття.

Важливо пам’ятати, що опановувати навички володіння англійської мови діти починають лише з 5-6 років. У цьому віці словниковий запас малюків (за умови регулярних занять з викладачами) може збільшитися до 500 слів.

Навчання англiйської мови є не обов’язковим, але бажаним компонентом дошкiльної освiти. Навчання дошкiльнят англiйської мови — це особливий вид освiтної дiяльностi. У процесi навчання дiти не вивчають складових частин незнайомої мови, а одразу опановують її як засiб спiлкування.

Шановні батьки! Щоб Ваша дитина із задоволенням відкривала світ іноземної мови, повторюйте разом із нею вивчені на уроці слова та вирази у вигляді гри. Нехай дитина буде Вашим учителем (якщо Ви недостатньо знаєте англійську або взагалі не володієте нею). Грайте у ті ігри, які були на занятті. Розповідайте дитині, наскільки важливим є вивчення англійської мови людині майже будь-якої професії.

Якщо ви сумніваєтеся, чи потрібна вашому малюку іноземна мова, не сумнівайтеся. Просто відведіть його на пару-трійку занять у групу, де разом з ним навчання проходитимуть ровесники, і результат вас здивує!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Леся Побиванець
Леся Побиванець
керівник зразкової студії "У Колі друзів"
- Advertisement -

У Черкасах поліклініку, довкола якої виник скандал, хочуть реорганізувати

У Черкасах міська влада хоче реорганізувати «КНП “Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка». Саме ця поліклініка оскандалилася, коли придбала мільйонне обладнання,...

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x