Блоги"Громадський" виконком укотре себе дискредитував

"Громадський" виконком укотре себе дискредитував

-

- Advertisment -

ХРОНІКИ ВИКОНКОМУ 3.0. СІЧЕНЬ

У продовження теми: Черкаси – не для черкащан, а для тих, хто їх будує

Сьогодні виконком не зміг заборонити скандальне будівництво в історичному центрі Черкас по вулиці Гагаріна, на схилах Замкової Гори. Заборону підтримали 6 членів виконкому із необхідних 8. Утрималися п’ятеро – Макєєв, Рекун, Овчаренко, Хвиль і Величенко.

Попри те, що питання надважливе для міста, представник забудовника на засідання виконкому не з’явився, як і деякі члени виконкому. Насаджувана нашими політиками теорія про перший в історії насправді громадський виконком вкотре себе дискредитувала.

Земля була виділена під будівництво ПП "Агропром – 1992" ще в 2007 році. Тоді забудовник розробив проектну документацію та отримав дозвіл на будівництво протягом трьох років, яке так і не розпочалося.

І ось забудовник виносить на розгляд вже новий проект – 48-метровий готельно-рекреаційний комплекс, який, мало того, що суперечить вимогам Генплану міста, та ще й має вигляд звичайної багатоквартирної "свічки" із відповідним плануванням квартир, а зовсім не готелю. Якщо це "одоробло" з’явиться, то зі скверу Замкової Гори черкащани будуть спостерігати не краєвиди Дніпра і Долини троянд, а стіни та кондиціонери будівлі.

Виникають логічні запитання. По-перше, чим керувався виконком і депутати міської ради, надаючи у 2007 році дозвіл на будівництво у заповідній зоні, де взагалі будь-яке будівництво неприпустиме? Хто із депутатів голосував за це рішення і чому тоді це будівництво не виникало резонансу і ніхто не здіймав галасу про знищення історичної пам’ятки міста?

По-друге, чи потрібен нам інвестор, який намагається надурити черкащан, будуючи елітну житлову нерухомість під продаж та видаючи її за "будівництво рекреаційної зони"?

У п’ятницю виконком має повторно розглянути це питання. Зрозуміло, що підтримка інвестора – важлива, однак вона жодним чином не має суперечити інтересам громади та не виходити за межі правового поля. Інакше громада блокуватиме будівництво і гнатиме в шию підприємливих інвесторів разом із продажною владою із нашого міста.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олексій Романов
Олексій Романов
активіст ГО "Громадський Блокпост"
- Advertisement -

Нардепка, обрана від Черкас, задекларувала: зарплату, аліменти і 800 тис виплат від університету

719 тис грн  зарплати і заощадження,  задекларувала народна депутатка від партії “Слуга Народу” Любов Шпак. Більш детально читайте далі...

Військовий капелан розповів чому Великдень святкують у різні дати (ВІДЕО)

Військовий капелан Володимир Педько розтлумачив, чому щорічно дата Пасхи змінюється. Цьому є дві основні причини, розповідає у програмі “Актуальна...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x