БлогиДепутатські фонди породжують корупцію

Депутатські фонди породжують корупцію

-

- Advertisment -

Питання розподілу коштів із програми "Турбота" розглядав серед іншого виконком Черкаської міської ради на останньому засіданні. Було вирішено провести громадське обговорення того, на що будуть витрачені 1,24 мільйона гривень, які передбачались бюджетом на так звані депутатські фонди.

Моя думка щодо цього. По-перше, використання бюджетних коштів через депутатські фонди породжує корупційну складову та застосування адмінресурсу. По факту це – підкуп виборців, отримання політичних бонусів за їхній же рахунок.

По-друге, майже всі депутати під час передвиборчої кампанії тиснули на те, що не отримують зарплати, тобто не сидять на шиях у виборців. Вчинок облради, яка нещодавно ухвалили фонд у розмірі 1 мільйон гривень на 90 депутатів дуже поганий і не фартовий приклад для наслідування.

По-третє, 70 % прохачів є професійними "ходаками" та системними пілігримами. І головне: голосуючи "за", депутати підкреслюють свою повну безвідповідальність і неспроможність в управлінні містом. Замість зміни неефективних керівників департаментів (у більшості "помазаних" тулубом), які зобов’язані відповідати за соціальну допомогу, розвиток інфраструктури та благоустрій (мають під це цільові фонди та механізми контролю), депутати намагаються перетягнути на себе ці функції, ввійти в образ такого собі месії. Голосування за "годівничку" набрало впевнених 38 голосів. Класика жанру: особисті інтереси, як завжди, переважили суспільні.

Члени виконкому обговорили варіанти використання цих коштів, врешті на наступне засідання доручено підготувати конкретну дату громадських слухань.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олексій Романов
Олексій Романов
активіст ГО "Громадський Блокпост"
- Advertisement -

Черкаська ТЕЦ зупиняє свою роботу: за гарячу воду не нараховуватимуть

Із 4 травня поточного року Черкаська ТЕЦ тимчасово припиняє генерацію теплової та електричної енергії. Про це повідомляється на офіційній...

Із Черкас на передову їздить пересувний стоматологічний кабінет

Із Черкас в зону бойових дій їздить пересувний стоматологічний кабінет. Цей проект почав діяти ще з 2015 року. Тоді...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x